Uutta Työmarkkinatorilla: Luo työpaikkailmoitus tai työnhakuprofiili ja julkaise se EURES-portaalissa napin painalluksella!

Uutinen

Me Työmarkkinatorilla haluamme mahdollistaa sinulle työntekijöiden ja työpaikkojen haun mahdollisimman laajalta alueelta. Tästä eteenpäin tämä alue kattaa myös Euroopan, kun mahdollistamme työpaikkailmoitusten sekä työnhakuprofiilien viemisen EURES-portaaliin. 

tuotantopaivitys

EURES on alusta, jossa työnantajat voivat ilmoittaa vapaista työpaikoistaan ja työnhakijat luoda profiilin. Kuulostaako tutulta?

Koska malli kuulosti meistä hyvältä ja haluamme kannustaa ammatilliseen liikkuvuuteen, aloitimme yhteistyön EURES-palvelun kanssa.

Nyt voit halutessasi laittaa työpaikkailmoituksesi tai profiilisi näkyville myös EURES-verkostoon kirjautuneille käyttäjille. Näin voit saada osumia muista maista tai muiden maiden työntekijöiltä.

Miten teen työpaikkailmoituksen EURES-portaaliin?

Jos viet työpaikkasi EURES-verkostoon, voivat sitä kautta töitä etsivät nähdä työpaikkailmoituksesi ja hakea paikkaa. Hakeminen tapahtuu tavalla, jonka olet työpaikkailmoitukseen ilmoittanut.  

Paikan lähettäminen EURES-portaaliin on helppoa ja onnistuu yhdellä klikkauksella. Täytä työpaikkailmoitus normaalisti valitsemillasi kielillä – kansainvälisen huomion saamiseksi suosittelemme käyttämään useita kieliä.

Hakuohjeet-välilehdeltä löydät kohdat ”Julkaiseminen EURES-portaaliin”, jonka alta voit valita laatikon ”työpaikkailmoituksen saa julkaista EURES-portaalissa". Samassa kohdassa voit valita, oletko kiinnostunut palkkaamaan henkilön toisesta maasta. Parhaan hyödyn saat, kun valitset molemmat laatikot.

Miten lähetän työnhakuprofiilin EURES-portaaliin?

Jos lähetät työnhakuprofiilisi EURES-verkostoon, voivat työnantajat löytää sinut taitojesi perusteella ja lähettää sinulle viestin portaalin kautta. Yhteydenotto tapahtuu sähköpostilla. Halutessasi voit toki syöttää myös muita tietojasi esimerkiksi esittelytekstiin.

Löydät EURES-profiilin luomisen helposti, kun kirjaudut sisään ja menet työnhakuprofiilisi etusivulle. Sieltä pääset siirtymään tietojen täyttämiseen.

Voit viedä profiilisi haluamallasi kielellä EURES-portaaliin. Ansioluettelon kieli valitaan samalla, kun EURES-profiilin täyttö aloitetaan. Omat tietosi siirtyvät työnhakuprofiililta, mutta saatat haluta kääntää esimerkiksi ammattinimikkeitä. Lisäksi EURES-profiili vaatii hieman enemmän tietoja kuin Työmarkkinatorin profiili. 

Profiilien ja työpaikkailmoitusten päivitys, julkaisu ja poisto tapahtuu Työmarkkinatorin verkkopalvelun kautta.

EURES-profiilin tietojen lisäys tai muokkaus ei vaikuta Työmarkkinatorilla olevaan työnhakuprofiiliin. Ne ovat kaksi erillistä profiilia, mutta voit päivittää kumpaakin helposti Työmarkkinatorilla!

EURES on eurooppalainen ammatillisen liikkuvuuden portaali. EURES muodostuu eurooppalaisten työllisyyspalveluiden yhteistyönä ja sen tarkoitus on helpottaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta.