Uutta Työmarkkinatorilla: Sinuna-tunnistautumispalvelu avaa Työmarkkinatorin ominaisuudet aktiivisesti Suomeen töihin pyrkiville osaajille

Uutinen

Olemme lisänneet Työmarkkinatorille vaihtoehtoisen tunnistautumistavan niille, jotka eivät voi käyttää Suomi.fi-tunnistautumista.

Työmarkkinatorille tunnistaudutaan pääsääntöisesti valtakunnallisen Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Jos käyttäjä on jonkin muun EU-maan kuin Suomen kansalainen, käyttää hän ensisijaisena tunnistustapana eIDAS-tunnistusta, johon pääsee myös Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. On kuitenkin sellaisia käyttäjiä, esimerkiksi aktiivisesti Suomeen töihin pyrkiviä osaajia, joille vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista.

Kun ulkomailta Suomeen töihin pyrkivät osaajat käyttävät Työmarkkinatorille totutettua Sinuna-tunnistautumispalvelua, he voivat luoda työnhakuprofiilin ja hyödyntää Työmarkkinatorin tekoälypohjaisia kohtaantotoiminnalisuuksia. Näin Työmarkkinatorin kyvykkyydet edistävät entistä paremmin osaajien maahanmuuttoa ja tukevat kansainvälistä rekrytointia.

Tunnistautuminen Sinuna-palvelun avulla perustuu käyttäjätunnukseen ja sähköpostiin tulevaan kertakäyttökoodiin. Käyttäjän yksityisyyden suoja on myös taattu, sillä Sinuna ei kerää tai välitä eteenpäin ylimääräisiä tietoja käyttäjästä. Palvelun tarjoaa voittoa tavoittelematon Suomen Tunnistautumisosuuskunta.

Sinuna-tunnistautuminen on tarkoitettu Työmarkkinatorilla niille, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen. Sinuna-tunnistautumisen kautta ei voi käyttää viranomaispalveluita tai ilmoittaa kotitaloustyöpaikkaa. Työnantajapalveluihin tunnistaudutaan vahvasti myös jatkossa.

Lue lisää

Työmarkkinatorille tunnistautuminen