Työmarkkinatorille tunnistautuminen

Työmarkkinatorille tunnistaudutaan pääsääntöisesti valtakunnallisen Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Käyttäjä, jolla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, voi käyttää Sinuna-tunnistautumispalvelua.

Työmarkkinatorilla käyttäjä voi selata sisältöjä ja avoimia työpaikkoja ilman, että kirjautuu palveluun. Kun käyttäjä haluaa luoda työnhakuprofiilin tai julkaista työpaikkailmoituksen, tulee hänen kirjautua Työmarkkinatorille. Kirjautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Suomi.fi-tunnistautumispalvelun avulla. Jos käyttäjä on jonkin muun EU-maan kuin Suomen kansalainen, käyttää hän ensisijaisena tunnistustapana eIDAS-tunnistusta, johon pääsee myös Suomi.fi-tunnistuksen kautta. 

Jos käyttäjällä ei ole mahdollisuutta käyttää Suomi.fi- tai eIDAS-tunnistusta, onnistuu palveluun kirjautuminen Sinuna-tunnistautumispalvelun avulla. Sinuna-tunnistuksella käyttäjä voi luoda työnhakuprofiilin ja hakea sopivia työpaikkoja, mutta ei hoitaa viranomaisasiointia, hyödyntää työnantajapalveluita tai ilmoittaa kotitaloustyöpaikkoja.

Suomi.fi-tunnistautuminen 

Suomi.fi-tunnistus on valtakunnallinen vahvan tunnistautumisen palvelu, jonka avulla asiakas voi kirjautua suomalaisiin julkishallinnon sähköisiin palveluihin. Tunnistus on käytössä kaikissa sellaisissa palveluissa, joissa käyttäjän henkilöllisyys pitää varmistaa. Kun tunnistautuminen on tehty, sähköisten palveluiden käyttäminen on tietoturvallista. 

Työmarkkinatorilla tunnistautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautuminen Työmarkkinatorille onnistuu suomalaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla. Lisäksi käytössä ovat ulkomaalaisen tunnistautumistavat.  

Työmarkkinatorille voi siis tunnistautua 

  • suomalaisilla pankkitunnuksilla, 
  • mobiilivarmenteella, 
  • varmennekortilla, 
  • muiden maiden tunnistusvälineillä, jotka on hyväksytty Euroopassa rajat ylittävässä tunnistamisessa käytettäväksi.

Suomi.fi-palvelu tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia tunnistautumistapoja. Osalle, erityisesti kansainvälisille osaajille tunnistautuminen suomalaisilla tai ulkomaalaisten tunnistautumistavoilla ei kuitenkaan ole mahdollista. Heille on Työmarkkinatorilla käytössä Sinuna-tunnistautumispalvelu.

Sinuna-tunnistautumispalvelu 

Sinuna-tunnistus mahdollistaa Työmarkkinatorille tunnistautumisen niille käyttäjille, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen. Palvelun tuottaa voittoa tavoittelematon Suomen Tunnistautumisosuuskunta. 

Tunnistautuminen Sinuna-palvelun avulla perustuu käyttäjätunnukseen ja sähköpostiin tulevaan kertakäyttökoodiin. Käyttäjän yksityisyyden suoja on taattu, sillä Sinuna-palvelu ei kerää tai välitä eteenpäin ylimääräisiä tietoja käyttäjästä.

Sinuna-tunnistautuminen on Työmarkkinatorilla tarkoitettu vain niille, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen.

Sinuna-tunnistautumispalvelun kautta tunnistautunut käyttäjä voi 

  • luoda työnhakuprofiilin, 
  • saada profiilin tietoihin perustuvia työpaikkaehdotuksia ja 
  • jakaa työnhakuprofiilinsa EURES-palveluun.

Koska viranomaisasiointi Suomessa vaatii vahvaa tunnistautumista, ei viranomaisasiointi ole mahdollista Työmarkkinatorilla Sinuna-tunnistuksen kautta tunnistautuneille. Myöskään työnhakuprofiilin kopiointi viranomaisasiointiin ei ole mahdollista niille, jotka ovat tunnistautuneet Sinuna-palvelun kautta. Lisäksi Sinuna-palvelun kautta tunnistautuneilta käyttäjiltä on rajattu pois kotitaloustyönantajan työpaikkailmoituksen laatiminen. Jos käyttäjä luo työnhakuprofiilin Sinuna-tunnistautuneena ja myöhemmin haluaa siirtyä käyttämään Suomi.fi-tunnistusta, aiemmin luodut tiedot eivät siirry käyttäjän mukana, vaan ne tulee luoda uudelleen.

Kirjaudu sisään
Aiheesta muualla

Päivitetty: