Työmarkkinatorille tunnistautuminen

Työmarkkinatorille tunnistaudutaan pääsääntöisesti valtakunnallisen Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Käyttäjä, jolla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, voi kirjautua Työmarkkinatorille sähköpostilla.

Työmarkkinatorilla käyttäjä voi selata sisältöjä ja avoimia työpaikkoja ilman, että kirjautuu palveluun. Kun käyttäjä haluaa luoda työnhakuprofiilin tai julkaista työpaikkailmoituksen, tulee hänen kirjautua Työmarkkinatorille. Kirjautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Suomi.fi-tunnistautumispalvelun avulla. Jos käyttäjä on jonkin muun EU-maan kuin Suomen kansalainen, käyttää hän ensisijaisena tunnistustapana eIDAS-tunnistusta, johon pääsee myös Suomi.fi-tunnistuksen kautta. 

Jos käyttäjällä ei ole mahdollisuutta käyttää Suomi.fi- tai eIDAS-tunnistusta, onnistuu palveluun kirjautuminen sähköpostiosoitteella. Sähköpostikirjautumisen avulla käyttäjä voi luoda työnhakuprofiilin ja hakea sopivia työpaikkoja, mutta hän ei voi hoitaa viranomaisasiointia, hyödyntää työnantajapalveluita tai ilmoittaa kotitaloustyöpaikkoja.

Suomi.fi-tunnistautuminen 

Suomi.fi-tunnistus on valtakunnallinen vahvan tunnistautumisen palvelu, jonka avulla asiakas voi kirjautua suomalaisiin julkishallinnon sähköisiin palveluihin. Tunnistus on käytössä kaikissa sellaisissa palveluissa, joissa käyttäjän henkilöllisyys pitää varmistaa. Kun tunnistautuminen on tehty, sähköisten palveluiden käyttäminen on tietoturvallista. 

Työmarkkinatorilla tunnistautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautuminen Työmarkkinatorille onnistuu suomalaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla. Lisäksi käytössä ovat ulkomaalaisen tunnistautumistavat.  

Työmarkkinatorille voi siis tunnistautua 

  • suomalaisilla pankkitunnuksilla, 
  • mobiilivarmenteella, 
  • varmennekortilla, 
  • muiden maiden tunnistusvälineillä, jotka on hyväksytty Euroopassa rajat ylittävässä tunnistamisessa käytettäväksi.

Suomi.fi-palvelu tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia tunnistautumistapoja. Osalle, erityisesti kansainvälisille osaajille tunnistautuminen suomalaisilla tai ulkomaalaisten tunnistautumistavoilla ei kuitenkaan ole mahdollista. Heille on Työmarkkinatorilla käytössä sähköpostikirjautuminen.

Sähköpostikirjautuminen

Huom! Aiemmin käytössä ollut Sinuna-tunnistautuminen on poistunut käytöstä ja korvattu sähköpostikirjautumisella. Jos olet aiemmin tehnyt työnhakuptofiilin Sinuna-tunnistautumisen avulla ja käytät sähköpostikirjautumiseen samaa sähköpostiosoitetta, profiilitietosi säilyvät myös uudessa kirjautumistavassa.

Sähköpostikirjautuminen mahdollistaa Työmarkkinatorille kirjautumisen niille käyttäjille, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen. Sähköpostikirjautuminen perustuu sähköpostiin tulevaan kertakäyttökoodiin. Käyttäjän yksityisyyden suoja on taattu, sillä palvelu ei kerää tai välitä eteenpäin ylimääräisiä tietoja käyttäjästä.

Sähköpostikirjautuminen on Työmarkkinatorilla tarkoitettu vain niille, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen.

Sähköpostikirjautumisen kautta tunnistautunut käyttäjä voi 

  • luoda työnhakuprofiilin, 
  • saada profiilin tietoihin perustuvia työpaikkaehdotuksia ja 
  • jakaa työnhakuprofiilinsa EURES-palveluun.

Koska viranomaisasiointi Suomessa vaatii vahvaa tunnistautumista, ei viranomaisasiointi ole mahdollista Työmarkkinatorilla sähköpostikirjautumisen käyttäjille. Myöskään työnhakuprofiilin kopiointi viranomaisasiointiin ei ole mahdollista niille, jotka ovat kirjautuneet sähköpostiosoitteen avulla. Lisäksi sähköpostiosoitteen avulla kirjautuneilta käyttäjiltä on rajattu pois kotitaloustyönantajan työpaikkailmoituksen laatiminen. Jos käyttäjä luo työnhakuprofiilin sähköpostikirjautuneena ja myöhemmin haluaa siirtyä käyttämään Suomi.fi-tunnistusta, aiemmin luodut tiedot eivät siirry käyttäjän mukana, vaan ne tulee luoda uudelleen.

Kirjaudu sisään
Aiheesta muualla

Päivitetty: