Hotellipäällikkö

Ammatit Julkaistu

Hotellipäällikkö vastaa hotellin vastaanoton palvelusta ja asiakastyytyväisyydestä. Hän toimii vastaanoton henkilökunnan esihenkilönä. Työssä tarvitaan asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja sekä organisointikykyä.

Majoituspalveluja tarjoavat yritykset, kuten hotellit ja kylpylät.

Selaa avoimia työpaikkoja: Hotellipäällikkö

Hotellipäälliköltä edellytetään palveluhenkisyyttä sekä kykyä tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Esihenkilötehtävissä tarvitaan vuorovaikutustaitoja, hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa sekä järjestelmällisyyttä. Lisäksi tarvitaan taloudellista ajattelukykyä sekä hyviä organisointitaitoja.

Työssä tarvitaan myös vastuullisuutta sekä kykyä vastaanottaa palautetta, sillä hotellipäällikkö vastaa usein asiakastyytyväisyydestä ja palvelun kehittämisestä. Ammatissa on kehitettävä uusia ideoita ja toteutettava niitä yhdessä muun henkilöstön kanssa, joten työssä tarvitaan myös luovuutta ja yhteistyötaitoja.

Hyvä kielitaito on välttämättömyys.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon, restonomi (AMK). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2543 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto