Kattoasentaja

Ammatit Julkaistu

Kattoasentaja työskentelee rakennusalalla ja asentaa rakennusten tiili-, pelti- tai huopakattoja sekä erilaisia kattotuotteita. Lisäksi kattoasentaja voi muun muassa korjata ja huoltaa kattoja. Työpaikkoja on rakennusalan yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä. Kattoasentajan työ on itsenäistä ja fyysistä.

Yrittäjänä tai rakennusalan yrityksissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kattoasentaja

Kattoasentajan tulee hallita erilaiset kattotyöt sekä työssä käytettävät materiaalit, laitteet ja työkalut. Ammatissa on hallittava myös kattojen kuntoarviointi. Työhön voi kuulua myös kattojen puhdistusta ja huoltoa.

Kattoasentajan työ on fyysistä, joten hyvä fyysinen kunto on työssä tarpeen. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja sekä tarkkuutta ja huolellisuutta. Työ on itsenäistä, mutta vaatii myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja. 

Epilepsia voi estaa ammatissa toimimisen putoamisriskin vuoksi.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa rakennusalan perustutkinnon (talonrakentaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös talonrakennusalan ammattitutkinto, rakennustuotealan ammattitutkinto, talonrakennusalan erikoisammattitutkinto ja rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Erikoistuminen ammattiin tapahtuu parhaiten kokeneen ammattilaisen kanssa työskentelemällä. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Tulityöpätevyys tarvitaan, kun tehdään tulitöitä esimerkiksi kattojen eristyksiä asennettaessa.

Mediaanipalkka

2996 €/kk

Yksityinen sektori

2996 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat

Haastattelut