Kello- ja kultasepänliikkeen myyjä

Ammatit Julkaistu

Kello- ja kultasepänliikkeen myyjä myy kelloja, koruja ja muita kultasepäntuotteita. Työhön kuuluu asiakaspalvelua sekä tuotteiden esittelyä ja myyntiä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelutaitoja sekä tuotteiden tuntemusta. Myyjältä edellytetään kiinnostusta kello- ja kultasepänalan tuotteisiin, myyntihenkisyyttä ja asiakaspalvelutaitoja.

Yrittäjinä, kello- ja kultasepänliikkeet, tavaratalojen erikoisosastot ja verkkokaupat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kello- ja kultasepänliikkeen myyjä

Kello- ja kultasepänliikkeen myyjältä edellytetään asiakaspalvelutaitoja sekä tuotteiden ja tuoteryhmien tuntemusta, kuten tietämystä kelloista, koruista ja muista kultasepänalan tuotteista, mukaan lukien niiden materiaalit, muotoilu, toiminnot ja brändit. Ammatissa pitää osata myön neuvoa asiakkaita kellojen ja korujen hoidossa, huollossa ja puhdistuksessa.

Lisäksi ammatissa tarvitaan myyntihenkisyyttä, omatoimisuutta sekä yhteistyötaitoja. Kielitaito on tarpeen asiakaspalvelutyössä. Yrittäjänä toimivilta vaaditaan myös yritystoiminnan, kuten verotuksen ja markkinoinnin tuntemusta.

Seisomatyö voi rasittaa jalkoja ja selkää.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani, kelloseppä tai mikromekaanikko). Osaamisalaksi voi valita esimerkiksi jalometallialan tai kello- ja mikromekaniikan alan. 

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös taideteollisuusalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Toisella asteella voi suorittaa myös liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi).  Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto sekä yrittäjän ammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Lisäksi alan kursseja järjestävät kulta- ja kelloalan yritykset.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto