Kiinteistösihteeri

Ammatit Julkaistu

Kiinteistösihteerit hoitavat kiinteistöalan yrityksissä toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviä. Työssä tarvitaan kiinteistöalan perusasioiden tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja ja organisointikykyä. Kiinteistösihteerit työskentelevät pääasiassa kiinteistöpalveluyrityksissä, mutta heitä työskentelee myös isännöintiyrityksissä ja kuntien palveluksessa.

Kiinteistöpalveluyritykset. Kiinteistönhoitoyritykset. Kiinteistöhuoltoyritykset. Isännöintiyritykset. Kunnat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kiinteistösihteeri

Kiinteistösihteerin työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja sekä kiinteistöalan perustietojen ja käytäntöjen tuntemusta. Ammatissa on osattava laatia mm. erilaisia asiakirjoja ja sopimuksia. Tietotekniikan ja toimisto-ohjelmistojen käyttötaidot ovat tarpeen.

Tehtävien hoidossa on etua hyvistä vuorovaikutustaidoista ja kielitaidosta. Kyky ryhmätyöhön ja itsenäiseen työskentelyyn ovat tarpeen, samoin organisointitaidot, huolellisuus ja täsmällisyys. Mikäli tehtäviin kuuluu kirjanpitoa ja taloushallintoa, kiinteistösihteerin on hallittava myös näihin liittyvät asiat.

Työ voi olla toisinaan kiireellistä, mikä edellyttää hyvää stressinsietokykyä ja joustavuutta. Kiinteistöpalveluala on nopeasti kehittyvä ala, jolla työskenteleviltä edellytetään alan kehityksen seuraamista.

Kiinteistösihteerin pohjakoulutuksena voi olla esimerkiksi liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi), jonka voi suorittaa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK). 

Kiinko järjestää kiinteistösihteerin koulutusta, joka johtaa kiinteistösihteerin (KISI) tutkintoon. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2548 €/kk

Yksityinen sektori

2547 €/kk

Julkinen sektori

2549 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä