Maskeeraaja

Ammatit Julkaistu

Maskeeraajan työhön kuuluu maskeerauksien eli meikkauksien ja naamiointien tekeminen sekä kampausten ja peruukkien työstäminen ja muotoilu. Maskeeraajat työskentelevät esimerkiksi teattereissa, televisio- ja elokuvatuotannoissa, valokuvauksissa ja muotinäytöksissä. Ammatti edellyttää kädentaitoja, taiteellista näkemystä ja eri aikakausien tyylien tuntemusta.

Yrittäjinä ja freelanceina sekä teattereissa, elokuva- ja televisioyhtiöissä sekä muoti- ja media-alan yrityksissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Maskeeraaja

Maskeeraajalta edellytetään kädentaitoja, taiteellista näkemystä ja hyvää värisilmää sekä tarkkuutta. Myös maskeeraustuotteet ja -tekniikat tulee tuntea hyvin. Maskeeraajan työ vaatii eri aikakausien ja tyylien tuntemusta ja trendien jatkuvaa seuraamista. Hyvä yleissivistys on ammatissa etu.

Ammatissa tarvitaan sosiaalisuutta ja ryhmätyötaitoja. Maskeeraajan on kyettävä sovittelemaan näkemyksiään yhteen esimerkiksi teatterituotannon henkilökunnan näkemysten kanssa. Työssä on osattava reagoida eri tilanteisiin nopeasti ja joustavasti. Myös kiireessä on onnistuttava.

Maskeeraajan työ on seisomatyötä. Työtä voidaan tehdä myös öisin ja viikonloppuisin, mikä asettaa omat vaatimuksensa.

Maskeeraajien koulutusta järjestävät yksityiset koulutusyritykset ja ammattioppilaitokset. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto sekä hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto. Tutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2338 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto