Rakennustyöntekijä

Ammatit Julkaistu

Rakennustyöntekijä on rakennusalan monitaitoinen ammattilainen, jonka tehtäviin voivat kuulua lähes kaikki talonrakennuksen ja betonirakentamisen työt. Rakennustyöntekijät työskentelevät pääasiassa rakennusliikkeiden ja rakennustuoteteollisuuden palveluksessa. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä, itsenäistä työskentelyotetta ja myös hyvää fyysistä kuntoa.

Rakennusliikkeet. Rakennustuoteteollisuus. Kiinteistöhuoltoyhtiöt.

Selaa avoimia työpaikkoja: Rakennustyöntekijä

Työtehtävät edellyttävät monipuolista teknistä osaamista ja käden taitoja. Rakennustyöntekijän on kyettävä itsenäiseen työskentelyyn sekä ryhmätyöhön. Ammatissa tarvitaan luovaa ongelmanratkaisukykyä.

Rakennustyöntekijän tulee kyetä työskentelemään pölyssä, melussa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa työnsä laadusta tinkimättä. Ammatti on suhteellisen raskas ja edellyttää hyvää fyysistä kuntoa.

Työturvallisuussäännösten tunteminen ja noudattaminen on tärkeää. Työrajoituksia aiheuttavat yleensä pöly- ja liima-allergiat, epilepsia putoamisvaaran takia sekä reumaattisperäiset sairaudet kylmissä ulkotöissä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa rakennusalan perustutkinnon (talonrakentaja).  Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös talonrakennusalan ammattitutkinto, rakennustuotealan ammattitutkinto, talonrakennusalan erikoisammattitutkinto ja rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto.  Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2916 €/kk

Yksityinen sektori

2922 €/kk

Julkinen sektori

2507 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat

Haastattelut