Vakuutusvirkailija

Ammatit Julkaistu

Vakuutusvirkailija tai vakuutuskäsittelijä neuvoo asiakkaita vakuutuksia koskevissa asioissa henkilökohtaisesti ja puhelimitse. Tehtäviin kuuluu vakuutussopimusten laatiminen ja korvausasiat esikäsittelyn osalta. Vakuutuskäsittelijöitä työllistävät vakuutusyhtiöt, yritykset ja pankit. Asiakastyössä tarvitaan vakuutusten tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja, hyvää suullista ilmaisutaitoa ja neuvottelutaitoja.

Vakuutusyhtiöt, pankit ja muut alan yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Vakuutusvirkailija

Asiakastyössä tarvitaan kykyä tulla toimeen ja työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Työssä tarvitaan hyvää suullista ilmaisutaitoa, koska siinä esitellään erilaisia vakuutuksia. Neuvottelutaito on eduksi. Vakuutusalan kansainvälistymisen myötä kielitaito on noussut entistä tärkeämmäksi.

Keskittymiskyky ja taito tehdä useita erilaisia asioita samanaikaisesti on hyödyksi. Asiakirjojen  käsittelyssä pitää olla huolellinen. Työssä tarvitaan numerotarkkuutta. Salassapitovelvollisuus on ehdoton edellytys.

Työ edellyttää alan muutosten seuraamista sekä jatkuvaa täydennys- ja jatkokoulutusta.

Yliopistossa voi suorittaa kauppatieteiden kandidaatin sekä maisterin tutkinnot suuntautuen vakuutukseen ja riskienhallintaan. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon, tradenomi (AMK), voi suorittaa ammattikorkeakouluissa. 

Liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) voi suorittaa toisen asteen oppilaitoksissa. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala, finanssipalveluiden osaamisala) sekä liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Toisen asteen ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Alalla voidaan suorittaa myös vakuutustutkinto (VTS) ja ylempi vakuutustutkinto (YVTS). Lisätietoja FINVA.fi -sivustolta. Vakuutusyhtiöt kouluttavat vakuutustoimihenkilöitään erilaisilla kursseilla. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3068 €/kk

Yksityinen sektori

3064 €/kk

Julkinen sektori

3248 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä