Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Kerro, mitä olit tekemässä, ja asiantuntijasi on sinuun yhteydessä. Jos työnhaun käynnistäminen ei onnistu Asiointi-osion virhetilanteen vuoksi, olethan yhteydessä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos tarvitset todistuksen työnhausta, jätä asiasta yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa.

Ohjeet ja tuki⁠

Apteekkari

Ammatit Julkaistu

Apteekkari on apteekin johtaja ja yrittäjä, joka vastaa yrityksensä toiminnasta. Työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, esimiestaitoja, liiketoiminnan osaamista ja lääkkeiden tieteellistä tuntemusta.

Itsenäisinä yrittäjinä, yliopistojen apteekeissa ja sairaala-apteekeisssa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Apteekkari

Apteekkari on yrittäjä, joka on henkilökohtaisesti vastuussa alueensa lääkehuollosta ja -turvallisuudesta, joten ammatissa vaaditaan lainsäädännön ja lääkkeiden tieteellistä tuntemusta. Apteekkarin tulee jatkuvasti seurata lääkealan tieteellistä kehitystä sekä siihen liittyvien lakien ja säädösten muutoksia.

Ammatissa tulee hallita yrityksen toiminnan pyörittämiseen liittyvät asiat, talous- ja henkilöstöhallintoon liittyviä asioita sekä myynti ja markkinointi. Henkilöstön johtamisessa apteekkari tarvitsee ihmissuhde- ja esimiestaitoja.  Työ vaatii myös asiakaspalvelutaitoja.

Työssä ollaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa eri sidosryhmiin, joka vaatii kykyä moniammatilliseen yhteistyöhön.

Apteekkarilta edellytetään proviisorin tutkinto. Proviisorin tutkinto on farmasian alan ylempi korkeakoulututkinto, jonka voi suorittaa yliopistossa. Proviisori voi jatkaa opintojaan farmasian lisensiaatiksi ja farmasian tohtoriksi.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Yrittäjäksi aikova laillistettu proviisori voi hakea avoimeksi tullutta apteekkilupaa toimittuaan useita vuosia apteekissa tai lääkehuollon eri tehtävissä. Lääkelaissa määritellään luvan edellytykset.

Mediaanipalkka

8230 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat