Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, olethan yhteydessä alueesi työvoimaviranomaiseen. Virhetilanteiden takia hoitamatta jääneet asiat voidaan korjata jälkikäteen. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Elintarviketyöntekijä

Ammatit Julkaistu

Elintarviketyöntekijät työskentelevät elintarviketeollisuuden tehtävissä, joihin kuuluu esimerkiksi tuotannon ja laadunvalvontaa sekä tuotteiden pakkaamista. Elintarviketyöntekijältä edellytetään tuotantoprosessien tuntemusta, koneiden ja laitteiden hallintaa sekä tarkkaavaisuutta, huolellisuutta ja hygieniaosaamista.

Elintarviketeollisuuden yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Elintarviketyöntekijä

Elintarviketyöntekijän on hallittava tuotantoprosessi sekä tuotannossa käytettävien koneiden ja laitteiden käyttö, valvonta ja säätö. Ammatissa on tunnettava elintarvikkeet sekä elintarvikkeiden ja lopputuotteiden laatuvaatimukset.

Työssä tarvitaan hygieniaosaamista sekä tarkkaavaisuutta, huolellisuutta ja hyvää keskittymiskykyä.  Joissain tehtävissä kädentaidot ja sorminäppäryys ovat myös tarpeen. Työ on usein rutiiniluontoista, joten se edellyttää pitkäjänteisyyttä. Maistajalta edellytetään erinomaista haju- ja makuaistia. 

Työturvallisuusasiat on otettava työssä huomioon ja niitä on noudatettava. Koneista tulee melua, joten työssä käytetään kuulosuojaimia sekä suojavaatteita.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös elintarvikejalostuksen ja elintarviketeollisuuden ammattitutkinnot sekä elintarvikealan erikoisammattitutkinto.  Elintarviketeollisuuden yritykset kouluttavat työntekijöitään erilaisiin tehtäviin. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Hygieniapassi vaaditaan, mikäli käsitellään helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita. 

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Mediaanipalkka

2937 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat