Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Kirkkomuusikko

Ammatit Julkaistu

Seurakunnan kirkkomuusikko eli kanttori johtaa seurakunnan musiikkitoimintaa. Kanttori vastaa musiikista jumalanpalveluksissa sekä muissa kirkollisissa toimituksissa, minkä lisäksi tehtäviin kuuluu musiikkikasvatustyötä. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on suurin työllistäjä, mutta kanttoreita työskentelee myös musiikinopettajina. Työssä tarvitaan musiikillista lahjakkuutta, sosiaalisuutta ja halua toimia seurakunnallisessa työyhteisössä.

Kirkkomuusikon tehtävissä vaaditaan musiikillista lahjakkuutta ja soittotaitoa. Työssä tarvitaan myös kykyä ja halua toimia seurakunnallisessa työyhteisössä. Kanttorin ammatissa on tärkeää olla sosiaalinen ja yhteistyökykyinen.

Kanttorilla on suuri vastuu seurakunnan musiikkitoiminnasta, joten työnkuva voi olla hyvin monipuolinen. Kanttori vastaa myös seurakunnan soittimien hoidosta ja huollosta, joten myös soittimien ja niiden huollon tarpeen tuntemus on olennaista.

Työajat ovat usein epäsäännölliset.

Kirkkomusiikkia voi opiskella suorittamalla musiikin kandidaatin ja maisterin tutkinnon. Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon muusikko (AMK), jossa on kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehto. 

Toisella asteella voi suorittaa musiikkialan perustutkinnon (muusikko). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös musiikkituotannon ammattitutkinto. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Kanttorin vakinaista virkaa voi hakea vain pätevyysvaatimukset täyttävä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Kanttorin virat on jaettu kolmeen luokkaan, joko 1) ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä (taso B), 2) korkeakoulututkintoa edellyttävä (taso C) tai 3) ylintä tutkintotasoa edellyttävä (taso A). Usein näistä eri viroista käytetäänkin puhekielessä termejä A- B- ja C-virka. Vakituiseen virkaan edellytettävä tutkinto tulee olla suoritettuna ja siitä tulee olla todistus ennen hakuajan päättymistä.

Mediaanipalkka

3229 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat