Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, olethan yhteydessä alueesi työvoimaviranomaiseen. Virhetilanteiden takia hoitamatta jääneet asiat voidaan korjata jälkikäteen. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Kumituotetyöntekijä

Ammatit Julkaistu

Kumituotetyöntekijä työskentelee kumituotteiden valmistuksessa. Tehtäviin kuuluu raakamateriaalien käsittelyä, muottien täyttämistä kumilla, koneiden käyttöä, valmiiden tuotteiden tarkastusta ja laadunvalvontaa. Valmistettavat tuotteet voivat olla esimerkiksi renkaita, tiivisteitä, letkuja sekä erilaisten kumipohjaisia tuotteita. Ammatti vaatii usein tarkkuutta, huolellisuutta ja kykyä käyttää erilaisia työkaluja ja koneita.

Kumituotetyöntekijän tulee hallittava raaka-aineiden käsittely. Ammatissa on osattava käyttää valmistuksessa käytettäviä koneita ja laitteita, jotta hallitsee koneiden käyttöönoton, valvonnan ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemisen.

Työssä tarvitaan myös osaamista muottien täyttämisestä ja niiden käytöstä tuotannossa. Kumituotetyöntekijän tulee osata lukea ohjeita ja teknisiä piirustuksia sekä noudattaa tarkkoja laatuvaatimuksia. Laadunvalvontaan liittyvä arviointikyky on tärkeä osa työtä.

Lisäksi kumituotetyöntekijän on hallittava työpaikan turvallisuussäännöt. Tämä tarkoittaa työvälineiden oikeaoppista käyttöä ja työskentelyä haastavissa olosuhteissa, kuten kuumassa tai meluisassa ympäristössä. Hyvä fyysinen kunto ja tarkkuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, koska työ voi olla fyysisesti vaativaa sekä vaatia huolellisuutta pienissä yksityiskohdissa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon (muovi- ja kumituotevalmistaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tuotantotekniikan ammattitutkinto, muovi- ja kumitekniikan osaamisala. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3516 €/kk

Yksityinen sektori

3516 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat