Oma asiointi -palvelussa on käyttökatko torstaista 10.10. kello 16.30 maanantaihin 14.10. kello 8. Käyttökatkon aikana henkilöasiakkaan ja työnantajan asiointipalvelut ovat poissa käytöstä, ja Työmarkkinatorilla voi esiintyä katkoja. Työmarkkinatorille ei voi kirjautua käyttökatkon aikana ja tietosisällöissä ja linkkien toimivuudessa voi olla puutteita. Pahoittelemme häiriötä. Lue lisää.

Ohjeet ja tuki⁠

Maataloustyönjohtaja

Ammatit Julkaistu

Maataloustyönjohtajia työskentelee suurimmilla maatiloilla, joissa he vastaavat maatalouden työntekijöiden työnjohdosta ja neuvonnasta. Maataloustyönjohtajat osallistuvat myös itse käytännön töihin. Ammatissa vaaditaan maatilan töiden hyvää tuntemusta ja hallintaa sekä organisointitaitoja ja esihenkilöosaamista.

Maataloustyönjohtajan ammatissa esihenkilö- ja johtamistaidot ovat keskeisiä maatalouden ja maatilojen töiden tuntemuksen lisäksi. Maataloustyönjohtajan on osattava järjestellä ja johtaa tilan töitä suunnitelmallisesti ja taloudellisesti.

Työnjohtajan edellytetään toimivan itsenäisesti ja oma-aloitteisesti, mutta kuitenkin huomioiden omistajan tai tilanhoitajan ohjeet. Vuorovaikutustaidot ovat työssä tarpeen.

Ammatissa tarvitaan riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Työ ei sovellu vilja- tai eläinpölylle allergisille henkilöille.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon agrologi (AMK). 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon (eläintenhoitaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös esimerkiksi maatalousalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Maatalousalan erikoisammattitutkinnossa on maatilayrityksen esimiehenä toimimisen osaamisala. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Maataloustyönjohtajan palkka perustuu työnantajan kanssa tehtyyn sopimukseen. Palkan suuruuteen vaikuttavat koulutus, työkokemus, vastuun määrä ja erikoisosaaminen.

Ammattialat