Oma asiointi -palvelussa on käyttökatko torstaista 10.10. kello 16.30 maanantaihin 14.10. kello 8. Käyttökatkon aikana henkilöasiakkaan ja työnantajan asiointipalvelut ovat poissa käytöstä, ja Työmarkkinatorilla voi esiintyä katkoja. Työmarkkinatorille ei voi kirjautua käyttökatkon aikana ja tietosisällöissä ja linkkien toimivuudessa voi olla puutteita. Pahoittelemme häiriötä. Lue lisää.

Ohjeet ja tuki⁠

Opettaja, musiikki

Ammatit Julkaistu

Musiikinopettajat opettavat musiikkia pääasiassa peruskouluissa ja lukioissa. Musiikkituntien pitämisen lisäksi työhön kuuluu muun muassa opetuksen suunnittelua ja arviointia sekä koulun muuhun toimintaan osallistumista. Musiikinopettajalta vaaditaan musiikillista ja pedagogista osaamista. 

Peruskoulut ja lukiot. Musiikin opetusta annetaan myös kansalais- ja työväenopistoissa, musiikkiopistoissa, konservatorioissa, musiikkileikkikouluissa, ammattikorkeakouluissa, opettajan koulutuslaitoksissa ja yliopistoissa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Opettaja, musiikki

Musiikinopettajalta vaaditaan riittäviä musiikillisia ja pedagogisia valmiuksia. Musiikinopettajilta vaaditaan hyvin laaja-alaista musiikin eri alueiden hallintaa. Perinteisen yhteislaulun ja musiikkitiedon lisäksi koulun musiikinopetus voi sisältää esimerkiksi soitinopetusta, yhteissoittoa, musiikkiliikuntaa ja -teknologiaa, kuuntelukasvatusta ja improvisointia.

Työ edellyttää ihmissuhdetaitoja, sillä oppilaiden ja opettajan välinen hyvä vuorovaikutussuhde on tärkeä edellytys oppimiselle. Musiikinopettajien on täydennettävä jatkuvasti ammattitaitoaan ajan ja kehityksen tuomien vaatimusten mukaisesti.

Musiikinopettajan työssä altistuu toisinaan koville äänille. 

Musiikin aineenopettajaksi aikova voi opiskella musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa tai yliopistossa.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Valtaosa musiikinopettajien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty asetuksessa opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista.

Ammattipätevyydet (suomi.fi)

Mediaanipalkka

4032 €/kk

Julkinen sektori

4032 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto