Työnhaku

Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa kehittää. Työmarkkinatorilla voit tutustua työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin sekä luoda oman työnhakuprofiilin, jonka avulla saat juuri sinulle suunnattuja työpaikkasuosituksia.

Ilmoittautuminen työnhakijaksi

Työmarkkinatorilta löydät kootusti työelämään liittyvät sisällöt ja palvelut. Voit ilmoittautua työnhakijaksi Oma asiointi -verkkopalvelussa, luoda työnhakuprofiilin ja etsiä työpaikkoja.

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi mahdollisimman pian. Voit ilmoittautua työnhakijaksi ennen kuin työttömyys tai lomautus alkaa, mutta tee se viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi, koska voit saada työttömyysturvaa vasta ilmoittautumispäivästä alkaen.

Lue lisää

Työmarkkinatori auttaa sinua työnhaussa

Kun kirjaudut sisään Työmarkkinatorille ja luot työnhakuprofiilin, saat ehdotuksia sinulle sopivista avoimista työpaikoista, joita ehdotetaan sinulle kokemuksesi ja osaamisesi perusteella. Voit kirjautua Työmarkkinatorille esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Työmarkkinatorin käyttö on maksutonta.

Työnantajat voivat selata Työmarkkinatorilla käyttäjien julkaisemia työnhakuprofiileja ja etsiä sopivia tekijöitä. Voit itse päättää, mitä tietoja julkaiset työnantajien nähtäväksi. Muista ylläpitää profiiliasi ja lisätä sinne myös harrastusten ja luottamustehtävien kautta kertynyt osaaminen.

TE-toimistoissa ja kuntakokeiluissa on käytössä työnhakijan asiakaspalvelumalli. Tavoitteena on, että työnhakijat työllistyvät mahdollisimman nopeasti. Työnhakijalle järjestetään työllistymisen edistämiseksi alkuhaastattelu ja työnhakukeskusteluita.

Töihin ulkomaille

Jos haluat työskennellä ulkomailla, tutustu Kansainvälisyys-osioon.

Video-CV:llä esittäydyt työnantajalle monipuolisesti

Viime vuosina yleistynyt video-CV on perinteistä CV:tä monipuolisempi tapa esitellä itsesi ja osaamisesi työnantajalle. Ota vinkit talteen onnistuneen video-CV:n tekemistä varten.

Lue lisää

Oletko vastavalmistunut?

Työurani on alussa -sivulle on koottu tärkeää tietoa, joka auttaa sinua eteenpäin opintojen päättymisen jälkeen.

Lue lisää

 Tämä verkkosivu on osa Euroopan komission Your Europe -portaalia. Löysitkö etsimäsi? Anna palautetta! (europa.eu) 

Päivitetty: