Työnhaku

Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa kehittää. Työmarkkinatorilla voit tutustua työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin sekä luoda oman työnhakuprofiilin, jonka avulla saat juuri sinulle suunnattuja työpaikkasuosituksia.

Uusi työnhakijan asiakaspalvelumalli on otettu käyttöön TE-toimistoissa ja kuntakokeiluissa 2.5.2022. Työnhakijana saat tiivisti tukea heti työnhakusi alusta alkaen säännöllisesti järjestettävissä henkilökohtaisissa tapaamisissa.

Työmarkkinatori auttaa sinua työnhaussa

Kun kirjaudut sisään Työmarkkinatorille ja luot työnhakuprofiilin, saat ehdotuksia sinulle sopivista avoimista työpaikoista, joita ehdotetaan sinulle kokemuksesi ja osaamisesi perusteella. Voit kirjautua Työmarkkinatorille esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Työmarkkinatorin käyttö on maksutonta.

Työnantajat voivat selata Työmarkkinatorilla käyttäjien julkaisemia työnhakuprofiileja ja etsiä sopivia tekijöitä. Voit itse päättää, mitä tietoja julkaiset työnantajien nähtäväksi. Muista ylläpitää profiiliasi ja lisätä sinne myös harrastusten ja luottamustehtävien kautta kertynyt osaaminen.

Töihin ulkomaille

Jos haluat löytää työpaikan ulkomailta ja kaipaat tietoa työnhausta ulkomailla, tutustu Kansainvälisyys-osioon.

 Tämä verkkosivu on osa Euroopan komission Your Europe -portaalia. Löysitkö etsimäsi? Anna palautetta! (europa.eu) 

Päivitetty: