Haluan palkata työntekijän

Uuden työntekijän löytämiseen on saatavilla monenlaista apua. Lue, mitä sinun tulisi työnantajana huomioida, kun palkkaat työntekijän. Kirjaudu Työmarkkinatorille ja löydä juuri sinun organisaatioosi sopiva tekijä.

Haluatko laajentaa yritystoimintaasi tai tuntuuko, ettei oma aikasi enää riitä kaiken työn tekemiseen? Tällöin työntekijän palkkaaminen voi olla sinulle sopiva ratkaisu. Kun palkkaat yritykseesi työntekijän, sinusta tulee työnantaja. Voit saada työnantajuutesi eri vaiheisiin neuvontaa ja tukea.

Työntekijän tarve ja kustannukset

Ennen kuin ryhdyt työnantajaksi, pohdi, paljonko sinulla on työtehtäviä, joita haluat teettää työntekijällä. Tarvitsetko työntekijän jatkuviin tehtäviin, jonkin projektin ajaksi vai tasoittamaan tiettyjen kausien työmäärää?

Sinun on myös hyvä laskea etukäteen, paljonko oma työntekijä voisi arviolta maksaa. Palkan lisäksi sinun on työnantajana maksettava esimerkiksi vakuutusmaksuja sekä järjestettävä työterveyshuolto.

Työnantajarekisteri

Jos palkkaat useamman työntekijän, on todennäköistä, että sinun tulee liittyä Verohallinnon työnantajarekisteriin. Tähän vaikuttaa palkkaamiesi työntekijöiden määrä ja työsuhteiden kesto. Voit tarkistaa Verohallinnon verkkosivuilta, tuleeko sinun liittyä työnantajarekisteriin.

Aiheesta muualla

Neuvontapalvelut auttavat

Työnantajuuden alkuvaiheeseen on saatavilla paljon tietoa ja apua. Jos sopiva tekijä on haussa, tutustu Rekrytointi-sisältöömme. Työsuojelun verkkosivuilla on lueteltu tarkasti laissa säädetyt työnantajan velvollisuudet. Älä epäröi ottaa yhteyttä neuvontapalveluihin: julkiset toimijat, kuten TE-palveluiden asiakaspalvelu, tarjoavat neuvontaa maksutta.

Lue lisää
Aiheesta muualla

Työn tekemisen tavat muuttuvat. Nykyään sinulla on erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia saada organisaatiosi erilaiset työtehtävät tehdyksi.

Voit palkata organisaatioosi työntekijän, mutta perinteisen rekrytoinnin sijaan voit myös ostaa tai tilata työsuorituksen toiselta yrittäjältä tai ammattilaiselta. Sinulla on mahdollisuus hankkia palvelukseesi myös vuokratyövoimaa.

Erilaiset tavat työllistää osaajia tuovat sinulle joustoa työmarkkinoiden muutosten varalta. Olennaista on, että ymmärrät, mitä tarpeita sinulla on, mitä ammatitaitoa työntekijältä kaipaat ja kuinka usein työtehtävä toistuu. Näin sinun on mahdollista löytää avoimeen tehtävään paras mahdollinen työntekijä myös pitkällä aikavälillä.

Kaikesta teetetystä työstä maksetaan joko palkkaa tai työkorvausta. Kun tilaat työtä, sinua koskee yleensä tilaajavastuu. Tämä tarkoittaa, että sinulla on velvollisuus selvittää, onko sopimuskumppani hoitanut lakisääteiset velvollisuutensa. Tilaajavastuu koskee vuokratyö- ja alihankintasopimuksia, mutta se ei sido esimerkiksi kaikkia yksityisiä elinkeinonharjoittajia tai kotitalouksia.

Elinkeinotoimintaa voi olla mahdollista teettää myös talkootyönä, mutta silloin pitää ottaa huomioon verotus ja muu talkootyöhön liittyvä lainsäädäntö.

Kotitaloutena voit työllistää esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan, siistijän tai remontoijan. 

Jos sinua kiinnostavat erilaiset tavat tehdä töitä työnhakijan näkökulmasta, lue lisää itsesi työllistämisestä. 

Lue lisää
Aiheesta muualla

Työsopimuksessa sovit työntekijäsi kanssa työtehtävistä, työajasta, palkasta ja mahdollisista muista eduista ja ehdoista.

Kun uusi työntekijä aloittaa, laatikaa ja allekirjoittakaa työsopimus ennen ensimmäistä työpäivää. Suullisesti tehty työsopimus on pätevä, mutta on erityisen suositeltavaa tehdä työsopimus kirjallisena. Sekä sinun että työntekijäsi on helpompi tarkistaa sovitut työtehtävät, palkkaus ja muut ehdot kirjallisesta sopimuksesta. 

Jos haluat solmia määräaikaisen sopimuksen, sinulla on oltava siihen hyväksyttävä syy. Tavallisimpia syitä ovat sijaisuus, työn kausiluontoisuus ja projektityö.  

Lisäksi sinun on huomioitava mahdollisen työehtosopimuksen vähimmäismääräykset. Tutustu oman alasi työehtosopimukseen, jos sellainen on voimassa.

Jos haluat lukea aiheesta lisää, tutustu Työsuojeluhallinnon sivustoon, jonne on kerätty kattavasti tietoa työsopimuksesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä.

Aiheesta muualla

Oletko palkannut organisaatioosi uuden työntekijän? Työnantajana sinun on tärkeää panostaa perehdytykseen, jotta työntekijäsi pääsee hyvin alkuun työssään. Pohdi myös, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta uusi työntekijä tuntee olonsa tervetulleeksi ensimmäisenä työpäivänään.

Anna hyvä ensivaikutelma ja tarjoa työsuhteen alussa tietoa sekä apua mahdollisimman paljon, sillä uutta työntekijääsi varmasti jännittää. Näin työntekijä pääsee hyvin aloittamaan työnsä ja helpommin osaksi työyhteisöä.

Kerro perustiedot organisaatiosta, esittele työtilat ja mikäli työskentely vaatii erityistä työvaatetusta, varmista, että työntekijälle sopivat työvaatteet ovat valmiina ensimmäisenä työpäivänä.

Perehdytykseen kannattaa panostaa, jotta työntekijäsi tietää, mitkä hänen työtehtävänsä ovat ja mitä häneltä odotetaan. Suunnittele perehdyttäminen huolellisesti ja varmista, että työpaikalla on sekä perehdyttämissuunnitelma että -aineisto.

Annat varmasti mainion kuvan itsestäsi esihenkilönä, kun muistat ainakin seuraavat asiat. 

  • Ole paikalla, kun työntekijäsi saapuu ensimmäistä kertaa tehtäviinsä.
  • Tee perehdytyksestä työtehtävien näköistä: sopiva yhdistelmä itseopiskeltavaa materiaalia ja käytännön harjoitusta on monesti toimiva yhdistelmä.
  • Voi olla hyödyllistä valita työyhteisöstä henkilö, joka auttaa tulokasta alkuun uudessa ympäristössä. 
  • Keskustelkaa vapaamuotoisesti ja tutustukaa toisiinne esimerkiksi lounaalla tai iltapäiväkahveilla.
Aiheesta muualla