Tänään 23.9.2024 on 100 päivää TE2024-uudistuksen alkuun

Uutinen

Työvoimapalvelut siirtyvät kuntiin 1.1.2025. Tämä tarkoittaa sitä, että kunta vastaa jatkossa sekä työntekijöiden että työnantajien työvoimapalveluista. Uudistuksen myötä TE-toimistot lakkautetaan. TE-toimistojen ja KEHA-keskuksen henkilökuntaa siirtyy työllisyysalueiden palvelukseen.

Kuvassa Salon kaupungin työllisyyspäällikkö Minna Virta (vas.) ja projektipäällikkö Salla Seppälä seisomassa työpöydän ääressä.

Salon työllisyysalue ja alueen toimipisteet 

Salon kaupunki, Someron kaupunki, Koski Tl kunta ja Marttilan kunta muodostavat 1.1.2025 alkaen yhteisen työllisyysalueen. Salon kaupunki toimii työllisyysalueen vastuukuntana. Tämä tarkoittaa sitä, että Salon kaupunki vastaa palveluiden tuottamisesta sekä ottaa vastaan liikkeenluovutuksessa valtiolta siirtyvät työntekijät. Salon työllisyysalueelle siirtyy valtiohallinnosta yhteensä 46 työntekijää. 

Salon työllisyysalueen toimipisteet tulevat sijaitsemaan tämän hetken (23.9.2024) tietojen mukaan: 

  • Salon palvelupisteet: Waltti (Salorankatu 5 – 7), Torikatu 4, Voimala (Vilhonkatu 2) ja Salon kaupungintalo (Tehdaskatu 2)
  • Someron palvelupiste: Jukola, Jukolantie 3
  • Koski Tl:n palvelupiste: Kunnanvirasto, Härkätie 5
  • Marttilan palvelupiste: Kunnanvirasto, Härkätie 773

Salon palvelupisteiden osalta Torikatu 4:n tilavuokra-asia etenee lopulliseen päätöksentekoon Salon  kaupunginvaltuuston kokoukseen 21.10.2024.
 

Mitä muutos tarkoittaa?

Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palvelun järjestäjä vaihtuu vuoden vaihteessa. Muutos ei vaikuta työnhaun voimassaoloon, tehtäviin tai palveluihin, joista on sovittu. 
Työmarkkinatori -sivusto on jatkossakin ensisijainen palvelukanava sekä henkilöasiakkaille että työnantaja- ja yritysasiakkaille. 

Mikäli kotikuntasi on Salon työllisyysalueella, asiointi tapahtuu Salon kaupungin työllisyyspalveluiden kautta.

Työnantaja- ja yritysasiakkaiden työvoimapalvelut siirtyvät myös Salon työllisyysalueelle. Työmarkkinatori.fi palvelun lisäksi voit myös ottaa yhteyttä suoraan Salon työllisyysalueen yrityspalveluihin, ilmoitamme myöhemmin suorat yhteystiedot.

Salon työllisyysalueelle tullaan panostamaan myös henkilökohtaiseen, kasvokkain tapahtumaan palveluun.
 
- Työllisyysalueella halutaan panostaa palveluiden saavutettavuuteen eli siihen, että kuntalaisilla ja työnantajilla olisi matala kynnys kääntyä puoleemme, vaikka eivät vielä edes tietäisi, millaisia palveluita he tarvitsisivat. Niitä voidaan sitten yhdessä pohtia. Kasvokkain tapahtuvasta palvelusta on saatu hyviä kokemuksia työllisyyden kuntakokeilussa, joka toimii vuoden vaihteeseen asti Salossa, Kosken Tl kunnassa ja Marttilassa. Vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on luontevampaa kasvotusten ja asioita saadaan eteenpäin nopeammin, kertoo projektipäällikkö Salla Seppälä. 

Tarkemmat päivystysajat ja puhelinnumerot ilmoitetaan lähempänä vuoden vaihdetta. 

TE2024-uudistuksesta Salossa tullaan tiedottamaan mm. henkilökohtaisilla yhteydenotoilla, Salon kaupungin verkkosivulla sekä sosiaalisen median kanavissa, työllisyysalueen muiden kuntien viestintäkanavissa, Työmarkkinatori -sivustolla sekä lehti-ilmoituksilla paikallisilla lehdissä.
 

Lisätiedot

Projektipäällikkö Salla Seppälä
050 439 8446
salla.seppala@salo.fi
 

Aiheesta muualla

Lisätietoja TE2024-uudituksesta Salon kaupungin verkkosivulla (salo.fi/tyo-ja-yrittajyys).