Työmarkkinatorin AI Goes to Work -haasteessa kaksi voittajaa: Headai ja Kwork Innovaatiot

Uutinen

Työmarkkinatorin AI Goes to Work -tekoälyhaasteeseen on saatu kaksi voittajaa. Toisiaan täydentävät ratkaisut ovat laaja-alainen Headai sekä henkilökohtaisuutta ja vuorovaikutteisuutta tarjoava Kwork Innovaatioiden ChatBotPack.

Molemmat voittajat pääsevät tekemään ratkaisunsa pohjalta syksyllä 2018 pilottiprojektia Työmarkkinatorille. P pilottien pohjalta aletaan rakentaa mahdollista laajempaa tekoälyyn perustuvaa toimintaa osaksi Työmarkkinatori-kokonaisuutta.

Työmarkkinatorin rakentamisesta vastaavan TE-digin hankejohtaja Mikko Rantahalme kiittelee tiimien ja tarjottujen ratkaisujen tasoa.

– Jury oli valinnassaan harvinaisen yksimielinen. Chatbot on näkökulmaltaan henkilökohtainen, vuorovaikutteinen ja vastuullistava. Headai puolestaan oli ymmärtänyt hyvin ongelman mittakaavan ja tehnyt laaja-alaisen luonnollisen kielen analysointiin perustuvan ratkaisun, Rantahalme perustelee.

Työmarkkinatorin AI Goes to Work -haasteen suojelijana toimi työministeri Jari Lindström

”Kiva voittaa, kun on kova taso”

Headain Harri Ketamo odottaa pilotilta sitä, Headain rajapinta saadaan muokattua hyvin Työmarkkinatorin käyttöön ja tarpeisiin sopivaksi.

– Voitto tuntuu erityisen hyvältä kun kilpailun taso oli näin kova. Isompi lopputulos pilotin päätteeksi varmasti on, että ymmärretään paremmin mitä osaamisvaje on ja löydetään keinot, joilla tähän voidaan puuttua, Ketamo pohtii.

Harri Ketamon lisäksi Headain tiimiin kuuluivat Simo Santavirta ja Sanna Vahtivuori-Hänninen.

Kwork Innovaatioiden ChatBotPackin Heikki Törrönen kertoo, että he toivovat pilotin aikana saavansa ensimmäiset asiakaskokemukset chatbotista Työmarkkinatorilla.

– Meidän tavoitteemme on, että käyttökokemus saadaan mahdollisimman hyväksi ja soljuvaksi. Headain kanssa jo huomattiin, että meidän ratkaisut tukevat hyvin toisiaan, Törrönen kertoo.

Heikki Törrösen lisäksi Kwork Innovaatioiden tiimiin kuuluivat Antti Törrönen ja Alex Botham.

Kaikki työelämän palvelut yhdeltä luukulta

Työmarkkinatori on työ- ja elinkeinohallinnon ylläpitämä työnvälitysalusta, josta hyötyvät työnhakijat, työnantajat, työnvälitysfirmat sekä koulutusten ja valmennusten tarjoajat. Työmarkkinatori-kokonaisuudesta on tällä hetkellä toiminnassa sen ensimmäinen osa, Hakupalvelun betaversio.

Lähivuosina Työmarkkinatori kasvaa julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteiseksi alustaksi, joka tarjoaa työnhakijalle ja työnantajalle kaiken tarvittavan yhden helppokäyttöisen verkkopalvelun kautta. Tulevaisuuden Työmarkkinatorilla julkinen sektori tuottaa alustan sekä peruspalvelut työnhakijalle ja työnantajalle. Mukaan liittyneet yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat tarjoavat asiakkaille kehittyneempiä palveluita.

Työmarkkinatori-kokonaisuuden ydinosat ovat käytössä maakuntavaiheen alkaessa 2020 alusta. Palvelu kehittyy täyteen mittaansa vasta myöhemmin, kun Työmarkkinatori-kokonaisuuteen mukaan liittyneet yksityiset palveluntuottajat ehtivät kehittää uusia palveluita työnhakijoiden ja työnantajien hyödynnettäväksi.

Lisätiedot

  • Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi, mikko.rantahalme ät ely-keskus.fi, p. 0295 020 306
  • Tuula Maaranen, projektipäällikkö, Työmarkkinatori, ext.tuula.maaranen ät ely-keskus.fi, p. 040 536 4863
  • Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija, Työmarkkinatori, henriikka.kokkola ät ely-keskus.fi, p. 0295 025 114