Työvoimaviranomaisten ja kotoutumisen asiantuntijoiden uusi palvelualusta Tuutti

Uutinen

Uudet työvoimaviranomaiset sekä kuntien kotoutumisen asiantuntijat löytävät tulevaisuudessa työssään tarvittavat työkalut ja ohjeet Tuutti-palvelusta. Alustan nimi nousi alustan tulevien käyttäjien ehdotusten joukosta.

Kun työvoimapalvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alussa, uusien työllisyysviranomaisten työntekijöiltä katkeaa pääsy nykyiseen TE-toimistojen intraan ja työllisyyden kuntakokeilujen perehdytysalustalle. Tarve yhteiselle tiedonjaolle, yhteistyölle, koulutukselle ja viestinnälle kuitenkin säilyy. Tähän tarpeeseen KEHA-keskus rakentaa Tuutti-palvelun, joka sisältää yhteisen tietopankin, koulutusta valtakunnallisesti, nykyaikaiset viestintätoiminnallisuudet sekä foorumit yhteistyölle.

Uudelle alustalle haettiin nimiehdotuksia marraskuussa kuntien, kuntakokeiluiden ja TE-toimistojen työntekijöiltä. Saimme yli sata nimiehdotusta, joista yksi oli Tuutti. Joulukuussa alustan tulevat käyttäjät pääsivät äänestämään nimestä. Lopullisesti Tuutti-nimestä päätti projektin ohjausryhmä 5.2.2024.

Tällä hetkellä Tuutti-palvelun rakentaminen etenee aikataulussa. Teknisistä perusratkaisuista on päätetty ja alustan rakennetta suunnitellaan parhaillaan.

Helmikuun aikana mukaan suunnitteluun saadaan kehittämistyöhön ilmoittautuneista asiantuntijoista koostuva kehittämisryhmä. Kehittämisryhmässä on mukana noin 40 kuntien, kuntakokeiluiden ja TE-toimistojen sekä eri sidosryhmien työntekijää ympäri Suomen.

Alustan käyttöönotto tapahtuu porrastetusti siten, että tulevat työvoimaviranomaiset pääsevät alustan kanssa tutuiksi jo hyvissä ajoin ennen vuoden 2025 alkua.

Kaikki uutiset Tuutti-palvelun rakentamisesta löydät TE24-tietopankista (vaatii kirjautumisen).

Tuutti aiheena TE24-infossa 14.3.

Tuutti-palvelu on aiheena KEHA-keskuksen TE24-infossa 14.3. klo 8–9. Tilaisuuteen on mahdollisuus jättää kysymyksiä sekä ennakkoon että lähetyksen aikana.

TE24-infon liittymislinkin löydät TE24-tietopankin tapahtumakalenterista (vaatii kirjautumisen).

TE24-tietopankki

Lisätietoja

Maiju Hyttinen, projektipäällikkö, KEHA-keskus, maiju.hyttinen@ely-keskus.fi 

Lue lisää

Uusi tietoalusta mahdollistaa työvoimaviranomaisten ja valtion yhteistyön