Uusi tietoalusta mahdollistaa työvoimaviranomaisten ja valtion yhteistyön

Uutinen

Työvoimapalvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alussa, jolloin tarve uusien työvoimaviranomaisten ja valtion väliselle digialustalle konkretisoituu. Nyt rakennettava alusta sisältää tietopankin, koulutusta valtakunnallisesti, nykyaikaiset viestintätoiminnallisuudet sekä foorumit yhteistyölle.

KEHA-keskus haluaa luoda alustan, joka yhdistää työvoimaviranomaiset ja heidän sidosryhmänsä. Lisäksi alusta tulee käyttöön kuntien kotoutumisen asiantuntijoille. Alusta luo toimivat digitaaliset puitteet valtakunnalliselle yhteistyölle. Käyttöönotto tapahtuu niin, että tulevat työvoimaviranomaiset pääsevät alustan kanssa tutuiksi jo ennen vuoden 2025 alkua.

- Konkreettisesti kyse on siitä, että työvoimaviranomaiset ja kotoutumisen asiantuntijat saavat ajantasaisen ja kattavan tietopankin, koulutusta valtakunnallisesti, koottua tietoa esimerkiksi lakimuutoksista, tiedot järjestelmähäiriöistä ja niiden korjaamisesta sekä keskustelun ja yhteiskehittämisen tilat, kertoo projektipäällikkö Maiju Hyttinen.

Esimerkiksi asiantuntijalle tärkeään kokonaisuuteen, tietoa ja ohjeita sisältävään tietopankkiin, asetetut toiveet ovat korkealla. Tiedon on oltava ajantasaista ja sen on löydyttävä helposti.

Ilmoittaudu mukaan yhteiskehittämiseen

KEHA-keskus hakee tietoalustan kehittämisyhteistyöhön mukaan alustan tulevia käyttäjiä. Käytännössä mukaan voi ilmoittautua kuka tahansa tulevien työvoimaviranomaisten edustaja tai kotoutumisasioiden kanssa työskentelevä.

Voit ilmoittautua mukaan yhteiskehittämiseen täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen.

Ilmoittaudun yhteiskehittämiseen (forms.office.com)

Kaikki uutiset muun muassa uudesta tietoalustasta löydät TE24-tietopankista (vaatii kirjautumisen)

TE24-tietopankki

 

Lisätietoja:

Maiju Hyttinen, projektipäällikkö, KEHA-keskus, maiju.hyttinen@ely-keskus.fi