Sikalanhoitaja

Ammatti

Sikalanhoitajan työ on pääasiassa eläinten hoitoa ja ruokintaa. Sikalanhoitajat toimivat sikatalouteen erikoistuneina yrittäjinä tai sikojen hoitajina vieraissa sikaloissa. Työssä tarvitaan huolellisuutta ja vastuullisuutta, sillä hoidon laatu vaikuttaa eläinten hyvinvointiin, elintarvikkeiden laatuun ja sikalan taloudelliseen tuotokseen. Sikalanhoitajan työ sisältää myös fyysisesti raskaita työvaiheita.

Marko13

Sikalanhoitajat toimivat sikatalouteen erikoistuneina yrittäjinä tai sikojen hoitajina toisten omistamissa sikaloissa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Sikalanhoitaja

Sikalanhoitajan on tunnettava eläimet sekä niiden hoito. Työ edellyttää huolellisuutta ja vastuullisuutta, sillä eläinten hyvinvointi, elintarvikkeiden laatu ja sikalan taloudellinen tuotos on pitkälti riippuvainen hoitajasta.

Sikalayrittäjän on osattava työskennellä itsenäisesti, mutta myös yhteistyössä tilan omistajan kanssa, mikäli yrittäjä itse ei omista tilaa. Sianhoito sitoo yrittäjän joka päivä työhön. Työympäristönä sikala ei ole aina siisti ja voimakas haju tarttuu vaatteisiin.

Työssä esiintyy myös fyysisesti raskaita vaiheita. Työ ei sovi rehu- tai eläinpölylle allergisille henkilöille.

Toisella asteella voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon.  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös maatalousalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Toisen palveluksessa palkkaus perustuu Maaseutuelinkeinojen työehtosopimukseen. Palkkaryhmä riippuu tehtävien vastuullisuudesta ja niiden vaatimasta osaamisesta.