Sosiaalisen median vaikuttaja

Ammatit Julkaistu

Sosiaalisen median vaikuttaja on sisällöntuotannon ammattilainen, joka on kerännyt sosiaalisessa mediassa huomattavan seuraajajoukon omien sisältöjensä ympärille. Sisältöä tuotetaan sosiaalisen median alustoille, kuten YouTubeen, Instagramiin tai TikTokiin. Ammatissa vaaditaan viestintätaitoja, oma-aloitteisuutta, luovuutta ja yhteistyötaitoja.

Yrittäjinä ja media-alan yrityksissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Sosiaalisen median vaikuttaja

Sosiaalisen median vaikuttajalta edellytetään erinomaisia sisällöntuotannon ja viestinnän taitoja. Sisältöjen tulee olla laadukkaita ja houkuttelevia, ja ne voivat olla esimerkiksi valokuvia, videoita, tekstejä ja live-lähetyksiä. Sosiaalisen median vaikuttajat voivat keskittyä erilaisiin aiheisiin, kuten muotiin, kauneuteen, matkailuun, ruokaan ja terveyteen, jolloin vaaditaan perehtymistä aiheeseen sekä alan trendien seuraamista.

Sosiaalisen median vaikuttajan tulee osata rakentaa oma brändinsä, joka erottaa hänet joukosta. Monet yritykset ja brändit tekevät yhteistyötä sosiaalisen median vaikuttajien kanssa mainostaakseen tuotteitaan, palveluitaan ja tavoitteitaan, mikä edellyttää markkinointiin ja yritystoiminnan kannattavuuteen liittyvien asioiden hallintaa sekä hyviä yhteistyötaitoja.

Jatkuva sisällöntuotanto ja uusien ideoiden keksiminen vaativat luovuutta sekä kiinnostusta ja uteliaisuutta vaikuttajan valitsemia aiheita kohtaan. Ammatissa tulee hallita hyvin myös käytetty julkaisualusta sekä osata analysoida sen tarjoamaa tietoa, kuten seuraajien sitoutumista ja sisältöjen vaikuttavuutta. Sosiaalisen median vaikuttajan työ vaatii aktiivisuutta ja ajanhallinnan taitoja, sillä sisältöä on tuotettava säännöllisesti ja riittävän usein. Työssä joutuu sietämään myös ikävää palautetta ja kritiikkiä.

Työ vaatii yrittäjämäistä asennetta ja oma-aloitteisuutta. Menestyminen sosiaalisen median vaikuttajana vaatii usein paljon aikaa ja omistautumista, kärsivällisyyttä sekä jatkuvaa oppimista.

Sosiaalisen median vaikuttajan ammattiin ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta, mutta koulutusta järjestetään esimerkiksi erilaisina verkkokursseina.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3000 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Haastattelut