Vanerityöntekijä

Ammatit Julkaistu

Vanerityöntekijät toimivat vaneritehtailla monenlaisissa vanerin valmistuksen tehtävissä. Vanerityöntekijä voi työskennellä esimerkiksi viilun sorvaajana, leikkaajana tai saumauskoneenhoitajana. Automaation lisäännyttyä työssä tarvitaan monitaitoisuuden lisäksi tarkkavaisuutta ja huolellisuutta.

Vanerityöntekijän tulee hallita useampia tehtäviä, koska yleensä hän toimii monissa eri työvaiheissa. Vanerin laatutaso riippuu viilun sorvaajan ammattitaidosta, joten hänellä on tuotannossa suuri vastuu.

Tarkkaavaisuuden ja huolellisuuden merkitys on kasvanut koneellistumisen ja automatisoinnin myötä. Tuotannon nopeutuminen ja laatuvaatimuksien kiristyminen voivat rasittaa henkisesti.

Allergisuus pölylle ja liima-aineille on haitaksi.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa puuteollisuuden perustutkinto (puuseppä). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös puuteollisuuden ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto (puuseppämestari). Tutkinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.  

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3024 €/kk

Yksityinen sektori

3024 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä