Asiointi-osiossa voi esiintyä häiriöitä uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Asiointi-osiossa on käyttökatko vuodenvaihteessa. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Tuotantopäällikkö, meijeriteollisuus

Ammatit Julkaistu

Meijeriteollisuudessa työskentelevä tuotantopäällikkö on vastuussa meijerin tuotantotoiminnasta. Tuotantopäällikön tehtäviin kuuluu tuotannontyöntekijöiden työnohjaaminen, tuotannon työjärjestyksestä vastaaminen ja ympäristöstä huolehtiminen. Toimitusvarmuus ja laadunvarmistaminen kuuluvat myös usein tuotantopäällikön tehtäviin. Ammatissa tarvitaan tuotannon kokonaisvaltaista tuntemusta, vastuullisuutta ja kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. 

Tuotantopäällikön tehtävä edellyttää tuotantoon liittyvien asioiden kokonaisvaltaista tuntemusta, kuten eri tuotteiden valmistus- ja tuotantoprosessien sekä tuotekohtaisten laatuvaatimusten tuntemusta. Myös tuotantoon että henkilöstöasioihin liittyvä lainsäädäntö on hallittava.

Ammatissa tarvitaan esihenkilöosaamista, organisointitaitoja ja kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Työssä tarvitaan vuorovaikutustaitoja, sillä siihen sisältyy suhteiden hoitoa asiakkaisiin, henkilöstöön, meijereiden johtoon ja tuottajiin. Tehtävässä menestymistä edesauttaa kyky ratkoa ristiriitatilanteita ja ongelmia joustavasti.

Ammatissa on hallittava tietotekniikan käyttö. Kielitaidosta on hyötyä. Lisäksi hyvä paineensietokyky on eduksi.

Tuotantopäällikön työ edellyttää soveltuvaa koulutusta sekä kokemusta meijereiden toiminnasta. Ammattikorkeakoulussa voi opiskella bio- ja elintarviketekniikkaa suuntautuen meijeriteknologiaan. Tutkinto on insinööri (AMK). 

Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä. Alempi korkeakoulututkinto on elintarviketieteiden kandidaatti, ylempi elintarviketieteiden maisteri. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Henkilöillä, jotka käsittelevät työkseen elintarvikehuoneistossa pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita on oltava elintarvikehygieenistä osaamista osoittava hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi.

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Mediaanipalkka

4782 €/kk

Yksityinen sektori

4776 €/kk

Julkinen sektori

4838 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat