Butcher

Professions Published

A butcher works in a slaughterhouse where they kill animals for slaughter and handle carcasses. The work requires knowledge of animals’ anatomy, manual skills, physical fitness and knowledge of hygiene regulations.

Teurastustyö vaatii hyviä kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä yhteistyötaitoja.

Teurastamotyö on seisomatyötä joko paikallaan tai liikkuen, osittain myös kumarassa asennossa tapahtuvaa, joten työssä edellytetään hyvää terveyttä yleiskuntoa. Koska työ tapahtuu oloissa, joissa lämmönvaihtelut saattavat olla suuria, taipumusta reumatismiin tai vilustumissairauksiin ei saisi esiintyä.

Työntekijän tulee ymmärtää hygienian merkitys elintarvikealalla.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon (lihatuotteiden valmistaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarviketeollisuuden ammattitutkinto ja elintarvikealan erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Search for study options (studyinfo.fi)⁠

Alalle aikovalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä ja hygieniapassi.

Median salary

3333 €/mo

Private sector

3333 €/mo

The data is based on the median income, meaning the amount of salary which is the middle of the salary amounts arranged in order of magnitude.

Source: Statistics Finland's structural statistics on wages and salaries

Professional fields