Tietopaketti valmistuville opiskelijoille

Uutinen

Lämpimät onnittelut valmistumisesta! 

Jos sinulla ei ole töitä heti valmistumisesi jälkeen tai et aloita heti uusia täyspäiväisiä opintoja, sinun kannattaa ilmoittautua työnhakijaksi. Ilmoittaudu työnhakijaksi heti, kun olet valmis ottamaan työtä vastaan, tai viimeistään seuraavana päivänä valmistumisestasi. Ilmoittautumisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.  

 Autamme sinua kaikissa työnhakuun liittyvissä asioissa!

Ilmoittaudu työnhakijaksi verkossa   

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan Oma asiointi -palvelussa. Tarvitset verkkoasiointiin henkilökohtaiset pankkitunnukset. Seuraa tarkasti palvelun ohjeita ja täytä huolellisesti kaikki tietosi järjestelmään. Muista merkitä myös oma kotikuntasi!

Saat henkilökohtaisen asiantuntijan työnhaun tueksi. Laaditte pian työnhaun alkamisen jälkeen työllistymissuunnitelman, jota toteutat itsenäisesti ja jonka toteutumisesta raportoit Oma asiointi -verkkopalvelussa. Työnhakijana sinun tulee hakea pääsääntöisesti neljää työmahdollisuutta kuukaudessa.

Lue lisää

Ilmoittautuminen työnhakijaksi

Aiheesta muualla

Oma asiointi –palvelu (asiointi.mol.fi)

Hyödyllistä tietoa Työmarkkinatorilla   

Työmarkkinatorilta löydät avoimia työpaikkoja, erilaisia koulutuksia sekä valmennuksia ja vinkkejä työnhakuun. Voit myös luoda sivustolla työnhakuprofiilin, jonka kautta työnantajat voivat löytää sinut ja tarjota sinulle töitä. 

Lue lisää

Työttömyysturva   

Saadaksesi työttömyysetuutta sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi.  

Työttömyysturva on tukea työttömyyden aikana

Neuvoja ja tukea Ohjaamoista    

Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.  Ohjaamosta kaikki alle 30-vuotiaat saavat tukea esimerkiksi työhön, koulutukseen, asumiseen, talouteen, arkeen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa ilman ajanvarausta. Ohjaamoita löytyy Hankasalmelta, Jyväskylästä, Laukaasta, Saarijärveltä ja Viitasaarelta.

Lähin Ohjaamo (ohjaamot.fi)

Työnhakijan palvelut TE-toimistossa ja kuntakokeilussa   

Työnhakijana saat työnhaun palveluita joko TE-toimistosta tai omasta kunnasta, riippuen siitä mikä on kotipaikkakuntasi. Keski-Suomessa kuntakokeilut toimivat Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa, Äänekoskella, Jämsässä, Keuruulla ja Saarijärvellä. Näiden kuntien alle 30-vuotiaat työttömät työnhakijat saavat tukea työnhakuun omasta kunnasta.

Lue lisää

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana

Aiheesta muualla

Asiakaspalvelumalli (jyvaskylanseutu.fi)

Jäikö kysyttävää?  

Työnhausta ja työttömyysturvasta voi aina kysyä henkilöasiakkaiden palvelunumeroista.

TE-palveluiden puhelinpalvelu auttaa kaikkia työnhakijoita numerossa 0295 025 500.  

Palvelu on avoinna arkisin ma-pe 9.00–16.15.

Henkilöasiakkaan neuvontapalvelut

Yhteistyössä  

Keski-Suomen TE-palvelut, Jyväskylän seudun kuntakokeilu ja Jämsä-Keuruu-Saarijärvi-kuntakokeilu. Lisätietoa työnhaun palveluista kuntakokeilukunnissa löydät myös oman kuntasi verkkosivuilta.   

Kuva: Tero Takalo-Eskola