Viisi vinkkiä tehokkaaseen työnhakuun

Uutinen

Onko uusi vuosi käynnistynyt ilman työpaikkaa? Työnhaku on taito, jota voi opetella. Olemme koonneet tähän uutiseen vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Räätälöi CV ja hakemusteksti

Lue työpaikkailmoitus huolellisesti. Korosta ansioluettelossa eli CV:ssä taitoja ja kokemuksia, jotka ovat oleellisia kyseisen työpaikan kannalta. Tuo esille myös koulutuksestasi kursseja tai projekteja, joista olet oppinut jotain hyödyllistä avoimena olevan tehtävän kannalta. Jos olet työskennellyt samankaltaisissa tehtävissä aiemmin, kerro, miten aikaisemmat työkokemuksesi tukevat nyt haettavaa tehtävää. Kerro, miksi juuri sinä olisit sopiva ja mitä voit tarjota organisaatiolle. Personoitu hakemus herättää työnantajan kiinnostuksen ja osoittaa omistautumisesi.

Vahvista verkostojasi

Hyödynnä sosiaalista mediaa, erityisesti LinkedIniä, verkostojesi laajentamiseen. Ole aktiivinen alasi ryhmissä ja osallistu keskusteluihin. Monet tapahtumat, seminaarit ja työpajat tarjoavat mahdollisuuksia verkostoitua ja tutustua muihin alan ammattilaisiin. Etsi mahdollisuuksia mentorointiin, sillä se voi tarjota arvokasta ohjausta ja neuvoja.

Päivitä osaamistasi

Pysy ajan tasalla ja päivitä taitojasi säännöllisesti. Nykyään on tarjolla verkkokursseja monista eri aiheista, kuten ohjelmoinnista, markkinoinnista ja projektinhallinnasta. Joillakin aloilla sertifikaatit ovat erittäin arvostettuja, joten sellaisen hankkimista kannattaa harkita. Erilaisiin webinaareihin ja tapahtumiin osallistuminen voi tarjota tuoreita näkökulmia ja ajankohtaista tietoa omalta alalta.

Luo työnhakuprofiili ja julkaise se

Työmarkkinatorilla voit automatisoida työnhakuasi työnhakuprofiilin avulla. Profiilissa voit esitellä itsesi, kertoa osaamisestasi sekä listata koulutuksesi ja työkokemuksesi. Täyttämiesi tietojen pohjalta saat ehdotuksia sinulle sopivista työpaikoista. Kun julkaiset työnhakuprofiilisi, osaamisestasi kiinnostuneet työnantajat voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Hyödynnä ilmaisia palveluita

Erilaiset palvelut auttavat sinua työnhaussa eri elämäntilanteissa. Työnhaun alussa sinulla saattaa olla tarve kehittää työnhakutaitojasi, joten ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus tai henkilökohtainen työhönvalmennus voivat olla silloin hyödyksi. Työkokeilun avulla voit tutustua uuteen alaan. Se voi myös tukea paluutasi työelämään pitkän poissaolon jälkeen.

Jos sinun täytyy päivittää osaamistasi tai suunnittelet kouluttautumista uudelle alalle, työvoimakoulutus tai RekryKoulutus voi olla hyvä vaihtoehto. Apua koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimiseen tarjoavat ammatinvalinta- ja uraohjaus, koulutusneuvonta ja uravalmennus.

Jos olet ollut pidempään työttömänä, sinulla voi olla oikeus palkkatukeen. Palkkatuesta saat lisätietoa TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijalta. Oikeudesta palkkatukeen kannattaa mainita työnantajalle.

Lue lisää