Näin teet ja julkaiset työnhakuprofiilin

Tuntuuko sinusta työläältä etsiä töitä perinteisistä työpaikkahauista, joissa on tarjolla kymmeniä tuhansia työpaikkoja? Työmarkkinatorin työnhakijaprofiilin avulla saat kätevästi ehdotuksia omaan osaamiseen, työkokemukseen ja toiveisiin sopivista työpaikoista.

 1. Kirjaudu sisään Työmarkkinatorille. Kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköpostikirjautumisella.

 2. Kysymme sinulta muutamia perustietoja, kuten sähköpostiosoitteesi. Voit myös valita, haluatko sähköpostiisi tiedotteita Työmarkkinatorin kehityksestä.

 3. Klikkaa välilehdelle Työnhakuprofiili. Siellä voit täyttää kolmea erillistä kohtaa.  

  • Tiedot ja taidot -osiossa voit kertoa osaamisestasi ja työtoiveistasi sekä esimerkiksi kielitaidostasi ja ammattipätevyyksistäsi.

  • Esittely-osiossa voit kertoa vapaasti itsestäsi, ilmoittaa, milloin olet vapaa aloittamaan uuden työn ja mistä päin ensisijaisesti etsit töitä.

  • Työkokemus ja koulutus -osiossa voit luoda työ- ja opintohistoriasi aikajanalle. Voit erikseen määrittää, mitä työkokemuksia haluat painottaa etsiessäsi uusia töitä.  

 4. Profiili tallentaa täyttämäsi tiedot automaattisesti. Jo muutaman lisätyn tiedon perusteella alat saamaan ehdotuksia sopivista työpaikoista Suositellut työpaikat -välilehdelle. Mitä enemmän täytät profiiliasi, sitä sopivampia työpaikkaehdotuksia tulet saamaan.  

 5. Työmarkkinatorille työpaikkailmoituksia luovat työnantajat saavat samaan tyyliin ehdotuksia työpaikkoihinsa sopivista työnhakijoista. Jos haluat, että Työmarkkinatoria käyttävät työnantajat voivat nähdä profiilisi suosituslistallaan ja olla sinuun yhteydessä, julkaise profiilisi kohdasta ”Esikatsele ja julkaise”. Seuraa sähköpostiasi, sillä työnantajien yhteydenottopyynnöt kilahtavat sinne. Kun julkaiset profiilin, asetat sille myös julkaisuajan, joka voi olla enintään kuusi kuukautta. Muista siis tarvittaessa julkaista profiilisi uudestaan. 

Työpaikkaehdotuksissa käytetty sanasto perustuu osaltaan Euroopan laajuiseen ammatti- ja osaamissanastoon, josta ei valitettavasti löydy aivan kaikkia Suomessa tunnettuja ammatteja tai niihin liittyviä osaamisia. Älä anna tämän estää profiilin täyttöä, vaan valitse mahdollisimman sopivia ammattinimikkeitä ja osaamistermejä. Voit tutustua näihin nimikkeisiin ja termeihin ESCO-ammattisanaston nettisivuilla.

Suositellut työpaikat -sivulle saat ehdotuksia profiilisi tietojen perusteella. Taustalla toimivaa teknistä ratkaisua ja kohtaantoa kehitetään jatkuvasti. Halutessasi voit lukea kohtaannosta lisää sivulta Näin kohtaanto toimii.

Työnhakuprofiilin tekeminen kannattaa! Kerran täytettyä profiilia on helppo päivittää aina, kun hankit uutta osaamista tai kokemusta tai suoritat opintoja loppuun.

Luo työnhakuprofiili

Katso ohjevideo profiilin luomisesta

Sisältöä ei voida näyttää evästeasetuksista johtuen. Salli evästeistä 'Markkinointi' nähdäksesi sisältö.

Päivitetty: