Tarvitsetko apua työntekijän löytämiseen?

Uutinen

Työmarkkinatorilta löydät tietoa erilaisiin rekrytoinnin tilanteisiin sekä myös neuvoja, miten saat tukea työllistämiseen.

Työntekijän löytäminen Työmarkkinatorilta

Kirjaudu sisään Työmarkkinatorille ja selaa työtehtäviisi sopivia työnhakijoita. Mutta jos haluat saada suoraan ehdotuksia sopivista työnhakijoista, luo työpaikkailmoitus. Voit määritellä ilmoitukseen, millaista osaamista haet tai asettaa vaatimuksia muun muassa hakijoiden koulutustasolle tai kielitaidolle. Työmarkkinatorin kautta pystyt ottamaan yhteyttä kiinnostaviin työnhakijoihin. Jos sopivia työnhakijoita ei löydy, voit muokata työpaikkailmoitustasi.

Jos haluat teettää työtä kotitaloutena, voit luoda työpaikkailmoituksen Työmarkkinatorille kotitaloustyönantajana ja löytää tekijän sitä kautta. Kotitaloutena voit työllistää esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan, siistijän tai remontoijan. 

Tarvitsetko yritykseesi erityisosaajan?

Jos sinulla on työtehtäviä, jotka vaativat harvinaista tai erityislaatuista osaamista, sopivan työntekijän löytäminen voi olla vaikeaa. Työpaikkailmoituksen laatimiseen kannattaakin satsata ja miettiä, miten työn vaatimukset eivät olisi rekrytoinnin este vaan houkutin.

Oletko miettinyt muita työllistämisen vaihtoehtoja?

Voit palkata organisaatioosi työntekijän, mutta perinteisen rekrytoinnin sijaan voit myös ostaa tai tilata työsuorituksen toiselta yrittäjältä tai ammattilaiselta. Sinulla on mahdollisuus hankkia palvelukseesi myös vuokratyövoimaa.

Työntekijän löytäminen ulkomailta

Jos haluat yritykseesi kansainvälistä osaamista, eikä Suomesta löydy sopivaa tekijää, kannattaa etsiä työntekijää tai harjoittelijaa ulkomailta. On kuitenkin tärkeä muistaa, että voit tarvita erillisen luvan ulkomaalaisen tekijän palkkaamiseen.

Tarvitsetko palveluja ja taloudellista tukea rekrytointiin?

Voit myös kouluttaa työntekijän, jonka haluaisit palkata mutta hänellä ei ole riittävää osaamista. Esimerkiksi oppisopimuskoulutus, RekryKoulutus, työvoimakoulutus tai palkkatuki voi olla avuksi.

Taloudellista tukea rekrytointiin voit saada esimerkiksi palkkatuesta: työnhakija tarvitsee apua työllistymiseen ja sinulla on tarve löytää tekijä yritykseesi.

TE-toimistojen työkykykoordinaattorit voivat löytää myös ratkaisuja organisaatiosi työvoimapulaan.