Työmarkkinatori ja valtuudet

Yritystoimintaan liittyvät toiminnot vaativat tietyn roolin yrityksessä tai yhteisössä. Jos sinulla ei tätä roolia ole, mutta haluat käyttää Työmarkkinatoria, tarvitset Suomi.fi-valtuuden.

Valitse alta tilanteesi ja tarkista valtuustarpeesi. Alta löydät myös ohjeet valtuuttamiseen. Työmarkkinatori ei ole osana valtuutusprosessia, vaan se on aina valtuuttavan yrityksen ja valtuutettavan henkilön välistä toimintaa Suomi.fi-palvelussa.

Valtuuden poistaminen

Muistathan, että valtuutus pitää poistaa erikseen, jos esimerkiksi valtuuttamasi henkilö vaihtaa työpaikkaa, etkä halua hänen enää edustavan organisaatiotasi Työmarkkinatorilla. Valtuuden poistaminen onnistuu Suomi.fi-Valtuudet-palvelussa.

Henkilöasiakas

Henkilöasiakkaana et tarvitse Työmarkkinatorille erillistä valtuutta. Sinulla tulee kuitenkin olla mahdollisuus kirjautua palveluun Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Tähän tarvitset joko suomalaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin.

Yritys tai yhteisö, jolla on Y-tunnus

Et tarvitse erillistä valtuutta Työmarkkinatorin käyttöön. Voit käyttää palvelumme kaikkia toimintoja yrityksesi puolesta.

Voit halutessasi antaa valtuuden toiselle henkilölle edustaa yritystäsi Työmarkkinatorilla. Valtuuksia on neljä erilaista ja ne on tarkoitettu eri toimintoihin – voit antaa yrityksen edustajalle täydet valtuudet tai rajata henkilön toimivaltaa Työmarkkinatorilla. Valtuudet annetaan Suomi.fi-valtuudet -palvelussa. Löydät tähän ohjeet alempaa.

Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee antaa sinulle valtuutus Työmarkkinatorin käyttöön.

 1. Siirry Suomi.fi-valtuudet-palveluun: Suomi.fi-valtuudet (suomi.fi)
 2. Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
 3. Valitse "Yrityksen valtuudet"
 4. Valitse listalta haluamasi yritys.
 5. Valitse "Anna valtuuksia". Jatka seuraaville sivuilla sivun oikean alareunan ”Seuraava” painikkeesta.  
 6. Valitse "lisää henkilö". Kirjoita valtuutettavan henkilön henkilötiedot ja valitse "Lisää".
 7. Valitse haluamasi valtuusasiat. Työmarkkinatorin valtuusasioita ovat "Työilmoitusten hallinnointi", "Työnhakijatietojen tarkastelu ja yhteydenotto hakijoihin" sekä "Työntarjoajan kuvauksen päivitys".
  • "Työilmoitusten hallinnointi" -valtuutuksella valtuutettu henkilö voi muokata, julkaista ja poistaa julkaisusta työpaikkailmoituksia.
  • "Työnhakijatietojen tarkastelu ja yhteydenotto hakijoihin"-valtuutuksella valtuutettu henkilö voi ottaa yhteyttä työnhakuprofiilin julkaisseisiin työnhakijoihin
  • "Työntarjoajan kuvauksen päivitys"-valtuutuksella valtuutettu henkilö voi muokata työntarjoajan yleistä kuvausta, joka näytetään kaikissa työpaikkailmoituksissa.
 8. Valitse voimassaoloaika.
 9. Lopuksi valitse "vahvista".

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu antaa neuvontaa Suomi.fi-valtuuttamiseen.

Päivitetty: