Näin luot työpaikkailmoituksen

Haluatko saada suoraan ehdotuksia avoimeen työpaikkaasi sopivista työnhakijoista? Työmarkkinatorilla voit luoda työpaikkailmoituksen ja saada ehdotuksia työnhakijoista, jotka vastaavat työpaikan tarpeisiin. Työnhakijakäyttäjät voivat myös bongata työpaikkailmoituksesi avoimia työpaikkoja tai työpaikkasuosituksia selatessaan.

Kun haluat luoda työpaikkailmoituksen Työmarkkinatorille, seuraa seuraavia ohjeita.  

 1. Kirjaudu sisään Työmarkkinatorille aivan kuten kirjautuisit henkilöasiakkaana. Haluamme pitää tietoturvasta ja henkilötiedoistasi erityisen hyvää huolta, joten kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
   
 2. Kysymme sinulta muutamia perustietoja, kuten sähköpostiosoitteesi. Voit myös valita, haluatko sähköpostiisi tiedotteita Työmarkkinatorin kehityksestä.
   
 3. Luodaksesi työpaikkailmoituksen sinun tulee vaihtaa roolisi yrityksen edustajaksi. Tämä onnistuu sivun yläreunan violetista painikkeesta, jossa lukee oma nimesi tai edustamasi yrityksen nimi. Jos haluamasi yritys ei näy roolien valintalistalla, tarkista, onko sinulla tarvittavat valtuudet edustaa yritystä. Lisää tietoa valtuuksista löydät sivulta "Työmarkkinatori ja valtuudet".
 1. Kun olet valinnut oikean roolin, voit aloittaa työpaikkailmoituksen täyttämisen kohdasta ”Työpaikkailmoitukset” avautuvasta sivusta ”Luo uusi työpaikkailmoitus”. Täytä lomakkeelta vähintään pakolliset kentät, jotka on merkitty punaisella tähdellä.
   
  • "Kielivalinta"-välilehdellä valitset, millä kielillä haluat tehdä työpaikkailmoituksen. Tämä on eri tieto kuin esimerkiksi se, mitä kieliä työssä tulee osata.
  • "Kuvaus"-välilehdellä kirjoitat työpaikkasi kuvauksen. Kuvaile huolellisesti, millaisesta työtehtävästä on kyse. Kirjoita myös tiivis otsikko, joka näkyy esimerkiksi työpaikkahaussa.
  • "Avainsanat"-välilehdellä valitset työtehtävään liittyviä avainsanoja. Näitä ehdotetaan sinulle "Kuvaus"-välilehdelle kirjoittamasi sisällön perusteella. Voit lisätä kattavalta listalta myös muita avainsanoja.
  • "Vaaditut taidot" -välilehdellä voit ilmoittaa työtehtävässä vaadittuja osaamisia. Nämä rajaavat listaa, jonka saat suositelluista työnhakijoista.
  • "Tarkemmat tiedot" -välilehdellä voit kuvata työtehtävään liittyviä muita tietoja. Tietoja hyödynnetään esimerkiksi työpaikkahaun ja selausten suodattimissa.
  • "Hakuohjeet"-välilehdellä voit kertoa, kuinka pitkään haku työtehtävään on auki sekä lisätä linkin erilliselle hakulomakkeelle. Työpaikkasi voidaan siirtää halutessasi myös paikat.te-palvelut.fi-verkkopalvelun työpaikkahakuun.

Sanasto perustuu Euroopan laajuiseen ammatti- ja osaamissanastoon, josta ei valitettavasti löydy aivan kaikkia Suomessa tunnettuja ammatteja tai niihin liittyviä osaamisia. Älä anna tämän estää työpaikkailmoituksen luomista, vaan valitse mahdollisimman sopivia ammattinimikkeitä ja osaamistermejä. Voit tutustua näihin nimikkeisiin ja termeihin ESCO-ammattisanaston nettisivuilla.

 1. Kun olet täyttänyt työpaikkailmoitukselle vähintään kaikki pakolliset tiedot, voit esikatsella sitä ja julkaista sen. Tämän jälkeen työpaikkasi löytyy Työmarkkinatorin työpaikkahausta sekä ilmestyy "Suositelluksi työpaikaksi" niille profiilinsa täyttäneille työnhakijoille, joiden osaaminen ja kokemus vastaavat työpaikkasi vaatimuksia.
   
 2. Saat ehdotuksia työpaikkaasi sopivista työnhakijoista, jotka ovat julkaisseet profiilinsa Työmarkkinatorilla. Jos löydät kiinnostavan profiilin, voit ottaa työnhakijaan suoraan yhteyttä Työmarkkinatorin kautta. Halutessasi voit lukea kohtaannosta lisää sivulta "Näin kohtaanto toimii".
Sisältöä ei voida näyttää evästeasetuksista johtuen. Salli evästeistä 'Markkinointi' nähdäksesi sisältö.

Päivitetty: