Sosiaalisen median vaikuttaja

Sosiaalisen median vaikuttajana eli somevaikuttajana voit saada tuloja monella eri tavalla.

kuvituskuva

Monet tuottavat sosiaalisen median kanaville sisältöjä harrastuksena vapaa-ajallaan. Tämän lisäksi sosiaalisesta mediasta on tullut myös yhä suositumpi tapa hankkia toimeentuloa sekä pää- että sivutoimisesti. Seuraajamäärällä on suuri vaikutus, kuinka paljon sosiaalisen median sisällöntuotannolla voi ansaita tuloja.

Somevaikuttajana voit saada tuloja esimerkiksi kaupallisista yhteistöistä ja tuottamasi sisällön yhteydessä näytetyistä mainoksista. Monet suosituimmista some-vaikuttajista tekevät sisällöntuotannon ohella puhuja- tai juontokeikkoja.

Kun teet kaupallisia yhteistöitä, valitse sinulle sopivin tapa laskuttaa työstä. Voit perustaa toiminimen ja hankkia oman Y-tunnuksen tai laskuttaa yhteistöitä ilman Y-tunnusta laskutuspalvelun kautta. Saamiesi tulojen määrä vaikuttaa siihen, mikä on sinulle sopivin vaihtoehto. Jos yhteistöistä saamasi vuositulot ovat yli 5 000 euroa, kannattaa tutustua toiminimen perustamiseen. Harkitse myös kirjanpitopalvelun hankkimista, sillä sen avulla voit teettää ammattilaisella hallinnollista työtä ja voit keskittyä itse sisällöntuotantoon.

Erityisesti suurempia tuloja saavat somevaikuttajat suosivat yritysmuotona osakeyhtiötä, koska sen avulla he voivat maksaa palkkaa itselleen sekä työllistää muita. Jos tienaat sosiaalisen median työlläsi yli 40 000 euroa vuodessa, kannattaa osakeyhtiön perustamista harkita.

Muista, että sosiaalisen median avulla saamasi tulot ovat veronalaisia. Niitä ovat myös erilaiset palkkiona saadut tuotteet ja palvelut.

Lue lisää
Aiheesta muualla

Päivitetty: