Yrittäjyys

Yrittäjyys on yksi perinteisimmistä tavoista työllistää itsensä. Yrittäjyydestä kiinnostuneille on tarjolla paljon tietoa ja tukea.

Tästä osiosta löydät tietoa yrittäjyyden aloittamisesta ja siitä, miten voit työllistää itsesi yrittäjänä joko kokoaikaisesti tai sivutoimisesti. Jos sinua kiinnostaa työttömyysturva yrittäjänä, tutustu Työttömyysturva-osioon.

Jos olet yrittäjä ja ryhtymässä työnantajaksi, tutustu muihin Työnantajien ja yrittäjien kohderyhmän osioihin.

Esimerkiksi yritysmuotoihin tai yrityksen kehittämiseen liittyvää tietoa ja palveluita on sen sijaan koottu Suomi.fi-verkkopalveluun.

Työllistä taidolla -palvelu

Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin. Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten. 

Yksinyrittäjien rekrytointitukikokeilu

Yksinyrittäjien rekrytointitukikokeilun tarkoituksena on selvittää, vaikuttaako palkkakustannuksiin maksettava rahallinen tuki yrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Kokeilun tavoitteena on madaltaa yrittäjien rekrytointikynnystä, synnyttää uusia työnantajayrityksiä sekä edistää yritysten kasvua ja työllisyyttä.

Palvelut
Aiheesta muualla

Päivitetty: