Yrittäjyys

Yrittäjyys on yksi perinteisimmistä tavoista työllistää itsensä. Yrittäjyydestä kiinnostuneille on tarjolla paljon tietoa ja tukea.

Työmarkkinatorin Yrittäjyys-kokonaisuudesta löydät tietoa yrittäjyyden aloittamisesta ja siitä, miten voit työllistää itsesi yrittäjänä joko kokoaikaisesti tai sivutoimisesti. Jos sinua kiinnostaa työttömyysturva yrittäjänä, tutustu Työttömyysturva-tietokokonaisuuteemme.

Jos olet yrittäjä ja ryhtymässä työnantajaksi, tutustu muihin Työantaja-kohderyhmän sisältökokonaisuuksiin.

Esimerkiksi yritysmuotoihin tai yrityksen kehittämiseen liittyvää tietoa ja palveluita on sen sijaan koottu Suomi.fi/yrittäjälle-verkkopalveluun.

Yksinyrittäjien rekrytointitukikokeilu

Yksinyrittäjien rekrytointitukikokeilun tarkoituksena on selvittää, vaikuttaako palkkakustannuksiin maksettava rahallinen tuki yrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Kokeilun tavoitteena on madaltaa yrittäjien rekrytointikynnystä, synnyttää uusia työnantajayrityksiä sekä edistää yritysten kasvua ja työllisyyttä.

Työllistä taidolla -palvelu

Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin.

Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten. Asiakasilmoittautuminen Työllistä taidolla -palveluun pyritään avaamaan keväällä 2022.

Aiheesta muualla
Lue lisää
  • Yritystoiminnan aloittaminen on yksi tapa, jolla voit työllistää itsesi. Jos yrittäjyys kiinnostaa sinua, tutustu aloittaville yrittäjille suunnattuihin palveluihin. Tarjolla on paljon tietoa ja neuvontaa.

  • Voit aloittaa yritystoiminnan myös palkkatyösi ohella. Tällöin on kyse sivutoimisesta yrittäjyydestä. Saat tulosi pääosin palkkatyöstäsi, joten voit kokeilla yrittäjänä toimimista turvallisemmin. Sivutoimisena yrittäjänä voit saada lisätuloja tai uutta sisältöä elämääsi.

  • Kun harkitset yrittäjyyttä uravaihtoehtona, aiot yrittäjäksi tai olet perustanut yrityksen, voit osallistua yrittäjäkoulutukseen, uravalmennukseen tai työvoimakoulutukseen.

Päivitetty: