Työnantajan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021 niillä alueilla, jotka ovat mukana työllisyyden kuntakokeiluissa. Kuntakokeilut päättyvät 31.12.2024.

Kuntakokeilujen aikana sinulle tarjotaan edelleen työnantaja- ja yrityspalveluita TE-toimistosta. Sinun kannattaa kuitenkin huomioida kuntakokeilun vaikutukset asiointiin, sillä osa työnhakija-asiakkaista on siirtynyt kuntakokeilussa mukana olevien kuntien asiakkaiksi ja osa on jäänyt TE-toimistoon. Siirtyvien asiakkaiden palveluista vastaa kokeilun aikana pääasiallisesti heidän kotikuntansa. Ne asiakkaat, jotka eivät siirry kuntakokeilun asiakkaiksi, jatkavat TE-toimiston asiakkaina.

Saat työnantaja- ja yrityspalveluita edelleen TE-toimistosta 

Kaikki TE-toimistojen työnantaja- ja yrityspalvelut ovat edelleen käytettävissäsi myös kuntakokeilualueilla. Voit ilmoittaa TE-toimistoon avoimen työpaikan sekä saada apua henkilöstön kehittämiseen, muutostilanteisiin ja työlupa-asioihin. Yritysneuvojien yhteystiedot löytyvät TE-toimistojen verkkosivuilta.

Aiheesta muualla

Voit ilmoittaa avoimen paikan sekä TE-toimistoon että alueen kuntakokeiluun 

Voit ilmoittaa avoimesta työpaikasta, sijoitusmahdollisuudesta tai työkokeilumahdollisuudesta edelleen TE-toimistoon. Mikäli alueellasi on kuntakokeilu, voit ilmoittaa paikan myös kokeilukuntaan. Poikkeuksena ovat vuorotteluvapaatehtävät, joita hallinnoi vain TE-toimisto.

Työnantajan Oma asiointi -palvelun kautta jätetyt yhteydenottopyynnöt, työpaikkailmoitukset, työkokeilumahdollisuudet ja palkkatukipaikat ohjautuvat aina TE-toimiston käsiteltäväksi.

Varmista, pitääkö sinun hakea palkkatukea TE-toimistosta vai kuntakokeilusta

Kun haet kuntakokeilun aikana palkkatukea, kannattaa huomioida, että alueellasi rekrytoitavat henkilöt voivat olla joko TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaita. Jos rekrytoit palkkatuella kaksi henkilöä, toinen voi siis olla TE-toimiston ja toinen kuntakokeilun asiakas.

Kun täytät palkkatukihakemusta, sinun pitää tietää, haetko palkkatukea TE-toimistosta vai kuntakokeilusta. Helpoiten saat sen selville, kun kysyt rekrytoitavalta henkilöltä, onko hän kuntakokeilun vai TE-toimiston asiakas. Mikäli asiakas on saanut palkkatukikortin, siihen on pitänyt kirjata oikea viranomainen. Epäselvissä tapauksissa pyydä rekrytoitavaa henkilöä selvittämään asia omalta asiantuntijaltaan tai henkilöasiakkaan puhelinpalvelusta.  

Palkkatukea kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista, sillä sinun pitää saada myönteinen palkkatukipäätös ennen kuin työntekijä voi aloittaa palkkatuetussa työssä.

Palvelut
Lue lisää
Aiheesta muualla

Päivitetty: