Työnantajaksi ryhtyminen

Haluatko laajentaa yritystoimintaasi tai tuntuuko, ettei oma aikasi enää riitä kaiken työn tekemiseen? Tällöin työntekijän palkkaaminen voi olla sinulle sopiva ratkaisu. Kun palkkaat yritykseesi työntekijän, sinusta tulee työnantaja. Voit saada työnantajuutesi eri vaiheisiin neuvontaa ja tukea.

Työntekijän tarve ja kustannukset

Ennen kuin ryhdyt työnantajaksi, pohdi, paljonko sinulla on työtehtäviä, joita haluat teettää työntekijällä. Tarvitsetko työntekijän jatkuviin tehtäviin, jonkin projektin ajaksi vai tasoittamaan tiettyjen kausien työmäärää?

Sinun on myös hyvä laskea etukäteen, paljonko oma työntekijä voisi arviolta maksaa. Palkan lisäksi sinun on työnantajana maksettava esimerkiksi vakuutusmaksuja sekä järjestettävä työterveyshuolto.

Työnantajarekisteri

Jos palkkaat useamman työntekijän, on todennäköistä, että sinun tulee liittyä Verohallinnon työnantajarekisteriin. Tähän vaikuttaa palkkaamiesi työntekijöiden määrä ja työsuhteiden kesto. Voit tarkistaa Verohallinnon verkkosivuilta, tuleeko sinun liittyä työnantajarekisteriin.

Aiheesta muualla

Neuvontapalvelut auttavat

Työnantajuuden alkuvaiheeseen on saatavilla paljon tietoa ja apua. Jos sopiva tekijä on haussa, tutustu Rekrytointi-sisältöömme. Älä epäröi ottaa yhteyttä neuvontapalveluihin: julkiset toimijat, kuten TE-palveluiden asiakaspalvelu, tarjoavat neuvontaa maksutta.

Lue lisää

Päivitetty: