Uuden työntekijän perehdyttäminen

Oletko palkannut organisaatioosi uuden työntekijän? Työnantajana sinun on tärkeää panostaa perehdytykseen, jotta työntekijäsi pääsee hyvin alkuun työssään. Pohdi myös, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta uusi työntekijä tuntee olonsa tervetulleeksi ensimmäisenä työpäivänään.

Anna hyvä ensivaikutelma ja tarjoa työsuhteen alussa tietoa sekä apua mahdollisimman paljon, sillä uutta työntekijääsi varmasti jännittää. Näin työntekijä pääsee hyvin aloittamaan työnsä ja helpommin osaksi työyhteisöä.

Kerro perustiedot organisaatiosta, esittele työtilat ja mikäli työskentely vaatii erityistä työvaatetusta, varmista, että työntekijälle sopivat työvaatteet ovat valmiina ensimmäisenä työpäivänä.

Perehdytykseen kannattaa panostaa, jotta työntekijäsi tietää, mitkä hänen työtehtävänsä ovat ja mitä häneltä odotetaan. Suunnittele perehdyttäminen huolellisesti ja varmista, että työpaikalla on sekä perehdyttämissuunnitelma että -aineisto.

Annat varmasti mainion kuvan itsestäsi esihenkilönä, kun muistat ainakin seuraavat asiat. 

  • Ole paikalla, kun työntekijäsi saapuu ensimmäistä kertaa tehtäviinsä.
  • Tee perehdytyksestä työtehtävien näköistä: sopiva yhdistelmä itseopiskeltavaa materiaalia ja käytännön harjoitusta on monesti toimiva yhdistelmä.
  • Voi olla hyödyllistä valita työyhteisöstä henkilö, joka auttaa tulokasta alkuun uudessa ympäristössä. 
  • Keskustelkaa vapaamuotoisesti ja tutustukaa toisiinne esimerkiksi lounaalla tai iltapäiväkahveilla.
Aiheesta muualla

Päivitetty: