Ohjeet ja usein kysytyt kysymykset

Työmarkkinatorin ohjekeskuksesta löydät apua palvelumme käyttöön! Voit tutustua eri toimintojen ohjesivuihin, katsoa tuoreimmat tiedotteet uusista ominaisuuksista sekä selata vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Voit tutustua tarkempiin ohjeisiin, miten luoda työnhakuprofiili tai työpaikkailmoitus. Työmarkkinatorin käyttö työnantajana voi vaatia erillistä Suomi.fi-valtuutta. Tutustu myös valtakunnallisiin neuvontapalveluihin.

Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset

Valtakunnallisesta TE-palvelut.fi-verkkopalvelusta on tehty uudelleenohjaus Työmarkkinatorille. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvät tietosisällöt ja palvelut. Paikalliset TE-palvelut löydät edelleen omasta verkkopalvelusta.

Julkaistut työnhakuprofiilit ovat anonyymejä, eli niissä ei näy nimeä tai yhteystietoja, ellei profiilin luoja itse niitä lisää joko avoimiin kenttiin tai linkittämmällä esimerkiksi LinkedIn-sivunsa.

Työmarkkinatorille kirjautunut työnantaja voi luoda työpaikkailmoituksen tai selata hakuehdoilla työnhakuprofiilin julkaisseita käyttäjiä, mutta tässäkin näkymässä profiilit ovat Työmarkkinatorin puolesta anonyymejä, ellei käyttäjä ole lisännyt nimeään tai yhteystietojaan vapaaehtoisesti.

Työnantaja voi ottaa yhteyttä työnhakijaan Työmarkkinatorin "Ota yhteyttä" -toiminnon avulla: tällöin työnhakijalle lähtee järjestelmästä sähköpostiviesti, mutta työnantaja ei tässäkään kohtaa näe sähköpostiosoitetta  Työnhakuprofiilin laatija saa yhteydenoton sähköpostiinsa osoitteesta noreply@tyomarkkinatori.fi.

Työmarkkinatorilla nämä työnantajan toiminnot ovat mahdollisia käyttäjille, joilla on rooliin perustuva nimenkirjoitusoikeus tai valtuus edustaa työnantajaa.

Usein kysytyt kysymykset: Mikä on Työmarkkinatori?

Työmarkkinatori on suunnattu työnhakijoille, työnantajille ja yrittäjille – käytännössä koko työikäiselle väestölle. Todennäköisesti siis myös sinulle.   

Palvelussa käyttäjät voivat etsiä työpaikkoja tai työntekijöitä sekä saada tietoa työelämästä ja eri ammateista.

Palvelu on avoin kaikille ilman kirjautumista. Kirjautumiseen ja sen kautta avautuviin lisäpalveluihin tarvitaan mahdollisuus tunnistautua vahvasti. Vahvaan tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos olet eurooppalainen yksityishenkilö tai yrityksen edustaja, voit tulla asiakkaaksi EiDAS-tunnistusperiaatteiden mukaisesti. Sinut tunnistetaan rekisteröityessäsi ja palvelua käyttäessäsi.

Työmarkkinatorin käyttö on sinulle täysin maksutonta.    

Voit käyttää palvelua, kun olet täyttänyt 13 vuotta.

Usein kysytyt kysymykset: Palvelun tekniset vaatimukset

Työmarkkinatoria voi käyttää tietokoneella sekä mobiililaitteilla, kuten älypuhelimella ja tabletilla. Palveluamme on kehitetty niin, että sen käyttäminen on sujuvaa laitteella kuin laitteella.

Yksittäisiä poikkeuksia voi kuitenkin olla, ja osalla vanhimmista laitteista Työmarkkinatori ei välttämättä toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Sivuston käyttö onnistuu yleisimmillä selaimilla, kuten Mozilla Firefoxilla, Google Chromella, Microsoft Edgellä ja Safarilla. Parhaan toimivuuden varmistamiseksi tarkista, että olet päivittänyt käyttämäsi selaimen viimeisimpään versioon. Palvelun ulkoasu saattaa olla erilainen, eivätkä kaikki toiminnot välttämättä toimi, jos käytät harvinaisempaa selainta tai yleisemmän selaimen vanhempaa versiota.  

Palvelun käytössä on havaittu ongelmia Safari 11 ja Internet Explorer -selaimilla. Suosittelemme käyttämään muita selaimia.

Jos sivusto toimii virheellisesti, kannattaa kokeilla tyhjentää selaimen välimuisti.

Pyrimme tekemään Työmarkkinatorin päivitykset niin, etteivät ne aiheuta katkoja palvelun käyttöön. Lyhyet häiriöt päivitysten aikana ovat kuitenkin mahdollisia, ja tiedotamme näistä etukäteen palvelun etusivulla. Osa päivityksistä voi vaatia myös pidempiä käyttökatkoja tai vaikuttaa etenkin kirjautumista vaativiin toimintoihin. Katkon aikana et voi käyttää palvelua. Et voi siis itse päättää, milloin haluat päivityksen.

Uusimpiin päivityksiin voit tutustua tämän Ohjekeskuksen alaosasta. Jos palvelu ei toimi normaalisti päivityksen jälkeen, kannattaa tyhjentää selaimen välimuisti.

Usein kysytyt kysymykset: Kirjautuneen toiminnot

Yhteydenotolla työnantaja kertoo olevansa kiinnostunut profiilillasi ilmoittamastasi osaamisestasi. Olethan yhteydessä suoraan työnantajaan. Yhteydenotto takaisinpäin Työmarkkinatorin kautta ei ole mahdollinen. Työnantajan lähettämä yhteydenottopyyntö ei ole velvoittava. 

Yhteydenotto tulee sinulle sähköpostiin osoitteesta noreply@tyomarkkinatori.fi. Sähköpostiin ei voi vastata. Jos olet ilmoittanut muita yhteystietojasi profiililla, saattaa työnantaja olla yhteydessä myös muulla tavoin. Sähköpostissa on työnantajan yhteystiedot. 

Voit lähettää kiinnostaville profiileille yhteydenoton Työmarkkinatorin profiilin "ota yhteyttä työnhakijaan" -painikkeen kautta. Tämä viesti lähtee heille sähköpostiin. Lähettäjänä toimii noreply@tyomarkkinatori.fi. 

Jos työnhakija on profiilillaan ilmoittanut muita yhteystietoja, voit olla yhteydessä suoraan myös niihin. Lähtökohtaisesti profiilit ovat anonyymeja.  

Työmarkkinatorilla yritysten perustiedot tulevat Työ- ja elinkeinoministeriön tietovarannosta, johon tietoja kerätään Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ) sekä eri toimijoilta, kuten Business Finland, Tukes ja ELY-keskukset.

Jos tiedot näkyvät väärin yrityksen perustiedot -osiossa, niin voit muuttaa niitä tekemällä muutoksen yrityksen edustajana Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ).

YTJ:stä muutos heijastuu asiakastietovarantoomme ja lopulta myös sitten suoraan tietoihisi. Tehdyt muutokset eivät päivity suoraan Työmarkkinatorille vaan siinä on muutaman päivän viive.

Jos taas rekrytoinnin yhteystiedot eivät ole ajan tasalla ja haluat muutoksia, ne voit yrityksen edustajana muuttaa suoraan yrityksen tiedot -kohdassa.

Päivitetty: