Apua yrittäjyyden aloittamiseen

Yritystoiminnan aloittaminen on yksi tapa, jolla voit työllistää itsesi. Jos yrittäjyys kiinnostaa, kannattaa tutustua aloittavien yrittäjien palveluihin. Tarjolla on paljon tietoa ja neuvontaa.

Neuvontaa ja tietoa yrittäjyydestä

Valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo sinua yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Saat nopeasti ja vaivattomasti neuvontaa, jossa yritysneuvoja opastaa, kartoittaa tilanteesi ja ohjaa sinua eteenpäin.  

Jos haluat perehtyä yrittämiseen liittyviin aiheisiin itsenäisesti, tutustu esimerkiksi Suomi.fi-verkkopalveluun, josta löydät paljon tietoa yrittäjyydestä. Maksuttomassa Oma Yritys-Suomi -verkkopalvelussa voit tehdä liiketoimintasuunnitelman sekä testata yritysideaasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi

Lue lisää
Aiheesta muualla

Starttiraha auttaa alkuun

Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa, jos täytät tietyt edellytykset. Starttirahan avulla selviät paremmin yritystoiminnan alkuvaiheessa, kun yrityksestä saatavat tulot ovat vielä vähäisiä. Tutustu Starttiraha-palveluun, sen edellytyksiin ja hakuohjeisiin tarkemmin palvelun kuvauksesta.

Työttömästä yrittäjäksi 

Jos olet työtön työnhakija ja aloitat uuden yritystoiminnan, TE-toimisto tai kuntakokeilu ei arvioi yritystoimintasi pää- ja sivutoimisuutta neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Arviointi tehdään vasta sen jälkeen, joten voit saada tältä ajalta työttömyysturvaa. Työttömyysturva voidaan sovittaa tarvittaessa yhteen yritystoiminnastasi saamasi tulon kanssa.

Jos olet työtön työnhakija ja aloitat yritystoiminnan, voit valita, haetko työttömyysturvaa vai starttirahaa yrittäjyyden neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta. Voit saada työttömyysturvaa, jos työttömyysturvan saamisen työvoimapoliittiset edellytykset täyttyvät. Sinun tulee esimerkiksi hakea ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä sekä pitää työnhaku voimassa TE-toimiston tai kuntakokeilun kanssa sovitusti.

Lue lisää

Kevytyrittäjä toimii ilman omaa Y-tunnusta 

Mikäli sinulla on liikeidea, mutta olet huolissasi yrittämiseen liittyvistä hallinnollisista asioista, voi kevytyrittäjyys olla sinulle sopiva vaihtoehto. Kevytyrittäjänä laskutat työsi erillisen laskutuspalvelun kautta, eikä sinun tarvitse hankkia omaa Y-tunnusta. Laskutuspalveluja on erilaisia, ja osa niistä hoitaa puolestasi laskutuksen lisäksi myös yrittäjän lakisääteisiä velvollisuuksia. 

Lue lisää

Päivitetty: