Koulutus ja opiskelu

Puuttuuko sinulta ammatillinen koulutus? Haluatko kehittää ammattitaitoasi tai opiskella kokonaan uuden alan? Työmarkkinatorilta löydät tietoa eri opiskeluvaihtoehdoista sekä opintojen rahoittamisesta.

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista tavoista opiskella eri elämäntilanteissa. Voit lukea myös osaamisen kehittämisestä tai ulkomailla opiskelusta. Lisäksi löydät tietoa toimeentulon turvaamisesta opintojen aikana.

Jos olet työurasi alussa tai pohdit sinulle sopivaa alaa tai ammattia, tutustu Ura ja työsuhde -osioon. Opiskelijan työttömyysturvasta löydät tietoa Työttömyysturva-osiosta. Jos olet kiinnostunut opiskelusta ulkomailla, lue aiheesta Kansainvälisyys-osiosta.

Haluatko opiskella?

Jos olet opiskelija tai haluat hakea koulutukseen, löydät Työmarkkinatorilta neuvoja toimeentulon järjestämiseksi sekä tietoa eri tavoista opiskella joko täyspäiväisesti tai työn ohella. Lue lisää:

Haluan opiskella

Onko työttömyytesi jatkunut pitkään?

Tuntuuko työn saanti vaikealta tai onko edellisestä työsuhteestasi kulunut jo pidemmän aikaa? Tarjolla on monenlaista apua. Löydät tietoa eri vaihtoehdoista Työmarkkinatorilta. Lue lisää:

Työttömyyteni on jatkunut pitkään

Haluatko muutosta työelämääsi?

Kaipaatko muutosta urallesi? Kiinnostaako sinua uusi työtehtävä, ammatti tai opiskelu? Työmarkkinatorilta löydät tietoa opiskelualan ja ammatin valintaan liittyen. Lue lisää:

Haluan muutosta työelämääni

Aiotko hakea työttömyysturvaa?

Työttömyysturvan tarkoitus on korvata taloudellisia menetyksiä, joita työttömyys sinulle aiheuttaa. Ensimmäiseksi sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa. Lue lisää:

Haen työttömyysturvaa

Oma ala tai ammatti vielä hukassa?

Työmarkkinatorin Ammattitieto-osiosta löydät tietoa eri aloista ja ammateista.

Tutustu Ammattitietoon

Oletko vastavalmistunut?

Työurani on alussa -sivulle on koottu tärkeää tietoa, joka auttaa sinua eteenpäin opintojen päättymisen jälkeen.

Lue lisää

Päivitetty: