Työnantajuus

Työnantajuuden eri vaiheisiin liittyy asioita ja vastuita, joita sinun on tärkeä ottaa huomioon.

Työnantajuuteen liittyy eri velvollisuuksia eri vaiheissa. Ota selvää työnantajuuden keskeisistä asioista jo ennen kuin alat rekrytoida uutta työntekijää. Tässä osiossa kerromme keskeiset asiat ja ohjaamme tarkemman tiedon sekä palveluiden pariin.

Jos kaipaat apua uuden työntekijän löytämiseen, tutustu Rekrytointi-osioon ja siellä oleviin uuden työntekijän löytämiseen liittyviin sisältöihin. Jos haluat erityisesti tietoa siitä, miten voit kehittää jo olemassa olevaa työyhteisöäsi ja tukea tasa-arvoisuutta, tutustu Työyhteisö-osioon. Jos sinulla on muutostarpeita työntekijöidesi työsuhteisiin, voit lukea vaihtoehdoista Työsuhteen muutostilanteet -osiossa.

  • Haluatko laajentaa yritystoimintaasi tai tuntuuko, ettei oma aikasi enää riitä kaiken työn tekemiseen? Tällöin työntekijän palkkaaminen voi olla sinulle sopiva ratkaisu. Kun palkkaat yritykseesi työntekijän, sinusta tulee työnantaja. Voit saada työnantajuutesi eri vaiheisiin neuvontaa ja tukea.

  • Työnantajana sinulla on monenlaisia lakisääteisiä velvollisuuksia sekä työntekijöitäsi että viranomaisia kohtaan.

  • Alalla noudatettava työehtosopimus ja työntekijän henkilökohtainen työsopimus rajoittavat työnantajan yksipuolista oikeutta eli työnjohto-oikeutta.

Tietoa palkkatuesta työnantajalle

Lue lisää palkkatukea koskevista ohjeista ja ehdoista.

Lue lisää

Päivitetty: