Sote-alan alkavia koulutuksia Ylivieskassa ja Oulaisissa

Uutinen

Sote-alan alkavia koulutuksia Ylivieskassa ja Oulaisissa

Hoiva-avustaja, Ylivieska (nro 719984)
Hoiva-avustaja, Oulainen (nro 719981)

Hoiva-avustajan koulutus sopii sosiaali- ja terveysalasta, erityisesti vanhus- ja vammaistyöstä kiinnostuneille henkilöille. Hoiva-avustaja työskentelee avustavissa tehtävissä esimerkiksi vanhuksille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa, hoivakodeissa, kotihoidossa ja päiväkodissa. Hoiva-avustaja työskentelee tehtävissä, jotka tukevat asiakasta tämän hyvinvoinnissa ja joihin ei tarvita lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta

Koulutuksen toteutus:
Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ja tutkinnon osat suoritetaan HOKSin mukaisesti. Lähiopetuksen lisäksi on etä- ja verkko-opetusta. Ammatillisiin tutkinnon osiin sisältyy alan työpaikalla järjestettävää koulutusta (noin puolet opiskelusta). Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutus on opiskelijalle maksutonta työvoimakoulutusta.

VALINTAHAASTATTELU- JA SOVELTUVUUSKOE Hoiva-avustaja Ylivieska:
Valintahaastattelu- ja soveltuvuuskoepäivä 28.5.2024 klo 8.30- , Kuusitie 6, 84100 Ylivieska

VALINTAKOE JA SOVELTUVUUSKOE Hoiva-avustaja Oulainen:
Valintahaastattelu- ja soveltuvuuskoepäivä 11.6.2024 klo 8:15- , osoitteessa: Kuntotie 2, 86300 Oulainen

Tarkemmat lisätiedot ja haku TE-Palveluiden sivuilta:

Hoiva-avustaja, Ylivieska (TE-palvelut)
Hoiva-avustaja, Oulainen (TE-palvelut)

SOTE PT, Lähihoitaja, osaamisala yksilöllisen opintopolun mukaan (nro 719979)

Nyt sinulla on mahdollisuus opiskella Lähihoitajan tutkinto!

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä esimerkiksi erilaisissa hoidon ja huolenpidon, mielenterveys- ja päihdetyön, lastensuojelun, lapsiperheiden sekä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon sekä laitoshoidon työtehtävissä.
 
Koulutuksen kohderyhmänä ovat hoitotyöstä kiinnostuneet TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat, jotka soveltuvat alalle ja joilla on alalla vaadittava terveys ja riittävät opiskeluvalmiudet. Ulkomaalaistaustaisilta hakijoilta vaaditaan kielitodistus suomen kielen taidosta (tarvittaessa järjestetään kielikoe).

Koulutuksessa suoritetaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, lisäksi osaamisvaihtoehtoja yksilöllisen opintopolun mukaisesti esim. vammaistyön osaamisala.

Koulutuksen toteutus:
Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ja tutkinnon osat suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto tarkentuu HOKSin mukaisesti. Lähiopetuksen lisäksi on etä- ja verkko-opetusta. Ammatillisiin tutkinnon osiin sisältyy alan työpaikalla järjestettävää koulutusta (noin puolet opiskelusta).

Koulutus on ajalla 8.8.2024-18.12.2026. Koulutukseen sisältyy lomaa. Vuoden 2024 loma-ajat ovat 21.-25.10.2024 (2024 vko43), 23.12.2024-3.1.2025. Vuonna 2025-2026 koulutukseen sisältyy myös lomaa.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta työvoimakoulutusta

VALINTAHAASTATTELU- JA SOVELTUVUUSKOE:
Valintahaastattelu- ja soveltuvuuskoepäivä 11.6.2024 klo 8:15 
Kuntotie 2, 86300 Oulainen

LISÄTIEDOT:
Koulutusjohtaja Tuija Huovinen, tuija.huovinen@jedu.fi, puh. 040 7128122.
Lisäksi: hakupalvelut@jedu.fi

Tarkemmat tiedot ja haku TE-palveluiden sivuilta:

SOTE PT, Lähihoitaja (TE-palvelut)