Miksi opiskelu tai työkokeilu kannattaa ja mitä merkitystä työllä on?

Uutinen

Kolmiosainen videosarja opiskelusta, työkokeilusta ja työstä on tuotettu Kaakkois-Suomen TE-palveluissa erityisesti nuorille ja nuorten kanssa toimiville. Lyhyiden videoiden tarkoituksena on muistuttaa perusopetuksesta eteenpäin siirryttäessä siitä, että ihan jokaisen kohdalla omien kyvykkyyksien, mielenkiinnonkohteiden ja valmiuksien kuunteleminen on todella tärkeää. Keinoja tavoitteiden saavuttamiseen on, kannustamme rohkeasti kysymään ja ottamaan asioista selvää.

Mietitkö miksi kannattaa opiskella?

Opiskelu on mahdollisuus hankkia ammatti ja työtä. Se on myös sijoitus tulevaisuuteen ja omaan elämään. Opiskellessa saat uusia kavereita, laajennat tuttavapiiriä ja luot hyviä kontakteja työelämää silmällä pitäen. Usein opiskeluihin liittyvä harjoittelu työpaikalla mahdollistaa myös esimerkiksi kesätyön. Katso oheinen video, ja innostu oman opiskelun suunnittelusta:

Mitä mahdollisuuksia työkokeilu tarjoaa?

Työkokeilu on mahdollisuus kokeilla itselle täysin uutta alaa ja hankkia hyviä kontakteja. Työkokeilu voi myös olla hyvä vaihtoehto silloin kun et ole vielä ihan varma siitä, millainen työ sinulle sopisi. Työkokeilu voi avata uusia ovia etsiessäsi unelmiesi työpaikkaa, aluksi vaikka kesä- tai kausisopimuksella. Ota selvää, ole aktiivinen ja lähde kokeilemaan! Katso oheinen video ja innostu oman tulevaisuuden suunnittelusta:

Mikä merkitys työllä on?

Työstä ja työmarkkinoista puhutaan paljon, ja tietysti siksi, että työ on eräs keskeisistä tukipilareista niin kaikille henkilökohtaisesti kuin koko meidän yhteiskunnalle. Työ voi olla tapa ilmaista itseään, vahvistaa omia kykyjä, tutustua erilaisiin ihmisiin ja mahdollistaa taloudellista itsenäisyyttä. Katso oheinen video ja innostu työn hankintaan ja sitä kautta oman elämän rakentamiseen:

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat myös vastauksia, neuvoja ja tukea oman alueesi oppilaitoksista, työvoimaviranomaiselta, ohjaamoista sekä kuntien verkkosivuilta.