Yritys- ja työnantaja-asiakkaan neuvontapalvelut

Työnantajia palvelevat sekä valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu että TE-toimistojen yrityspalvelut. Palvelut ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16.15.

0295 020 500

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16.15. Puhelun hinta on oman liittymäsopimuksesi mukainen (matkapuhelinmaksu tai paikallisverkkomaksu). Myös jonotusaika on maksullinen.

Jos olet perustamassa yritystä tai sinulla on jo yritys, Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo sinua eri tilanteissa. Saat

  • tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa,
  • tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, esimerkiksi ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Business Finlandin ja Finnveran palveluista sekä niihin liittyvistä sähköisistä palveluista,
  • neuvontaa Työmarkkinatorin ja Suomi.fi-verkkopalvelun käyttöön sekä
  • tarvittaessa ohjauksen johonkin toiseen asiantuntijapalveluun.

Yhteydenottolomake

Voit lähettää kysymyksesi sähköisellä lomakkeella. Vastaamme kysymykseesi normaalisti keskimäärin kahden arkipäivän kuluessa.

Chat-palvelu

Jos olet alkava yrittäjä, saat tämän sivun Yritys-Suomi-puhelinpalvelun chat-palvelusta palvelua maanantaista perjantaihin klo 9–16 silloin, kun asiantuntija on vapaana.

Paikalliset TE-toimistot

Ota yhteyttä oman alueesi TE-toimistoon, kun tarvitset neuvontaa tai apua

  • henkilöstön rekrytoinnissa, kehittämisessä tai muutostilanteissa tai
  • yritystoiminnan käynnistämisessä.

Valtakunnalliset työlupapalvelut

Työlupahakemukset käsitellään 15.9.2022 lähtien valtakunnallisesti. Hakemusten käsittelyyn ei tule muutoksia, mutta työlupapalveluiden puhelinpalvelunumero ja sähköpostiosoite muuttuvat valtakunnallisiksi.

Päivitetty: