Uraohjaus

Uraohjaus on TE-palveluiden tarjoama ohjauspalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta, kun pohdit ammatinvalintaa ja työuran muutoksia. Palvelu on saatavilla TE-toimistoissa, kuntakokeiluissa ja valtakunnallisesti puhelimitse ja videoyhteydellä.

Valtakunnallinen uraohjaus

Uraohjausta on saatavilla vain ajanvarauksella. Palvelun kieli on suomi.

Voit varata ajan uraohjauksen puhelin- tai video-ohjaukseen sähköisestä kalenterista, josta löydät vapaana olevat ajat. Jos aikoja ei ole tarjolla, tarkista tilanne myöhemmin uudelleen. Tarkistathan myös video-ohjauksen tekniset vaatimukset ennen ajan varaamista.

Mitä uraohjaus tarjoaa?

Ohjauksen lähtökohtina ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Aluksi psykologi haastattelee sinua. Sen jälkeen pohditaan erilaisia näkökulmia tilanteeseesi. Psykologi ei tee ratkaisuja puolestasi tai esitä sinulle listaa sopivista ammateista. Hän auttaa sinua etsimään erilaisia vaihtoehtoja työelämään. Tarvittaessa psykologin ohjaus sisältää välitehtäviä, joiden avulla voit jäsentää vahvuuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi, tavoitteitasi ja persoonallisuutesi piirteitä.

Uraohjaus on yksilöllistä, maksutonta ja luottamuksellista. Usein jo yksi ohjauskeskustelu auttaa eteenpäin. Tarvittaessa on mahdollista keskustella puhelimitse tai Teamsissä noin kolme kertaa.

Paikalliset palvelut

Voit saada uraohjausta myös TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. Jos vaihdat alaa terveyssyistä, saat uraohjausta ensisijaisesti oman työeläkelaitoksesi tai Kelan kautta.

Aiheesta muualla

Päivitetty: