Uraohjaus

Uraohjaus on TE-palveluiden ohjauspalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta ammatinvalintaa ja työuran muutoksia pohtiessasi. Palvelua on saatavilla sekä paikallisista TE-toimistoista että valtakunnallisesta palvelusta puhelimitse tai videolla.

Mitä uraohjaus tarjoaa?

Ohjauksen lähtökohtina ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Aluksi psykologi haastattelee sinua. Sen jälkeen pohditaan erilaisia näkökulmia tilanteeseen. Psykologi ei tee ratkaisuja puolestasi tai esitä sinulle listaa sopivista ammateista. Hän auttaa sinua etsimään työelämän vaihtoehtoja. Tarvittaessa psykologin ohjaus sisältää välitehtäviä, joiden avulla jäsennetään vahvuuksia, kiinnostuksen kohteita, tavoitteita ja persoonallisuuden piirteitä.

Uraohjaus on yksilöllistä, maksutonta ja luottamuksellista. Usein jo yksi ohjauskeskustelu auttaa eteenpäin. Tarvittaessa on mahdollista keskustella puhelimitse tai Teamsissä noin kolme kertaa. 

Valtakunnallinen uraohjaus

Ilman ajanvarausta

Halutessasi pääset keskustelemaan uraohjauksen psykologin kanssa ilman ajanvarausta. Palvelemme maanantaisin ja torstaisin klo 12.00–16.00 numerossa 0295 020 720. Yhden ohjauskerran kesto on 45 minuuttia. Palvelu on suomenkielinen.

Ajanvarauksella 

Voit varata ajan puhelinohjaukseen tai video-ohjaukseen. Uraohjauksen sähköisestä kalenterista. Vapaana olevat ajat näkyvät kalenterissa. Jos aikoja ei ole tarjolla, tarkista tilanne myöhemmin uudelleen. Tarkistathan myös video-ohjauksen tekniset vaatimukset ennen ajan varaamista.

Paikalliset palvelut

Voit saada uraohjausta myös paikallisista TE-toimistoista ja kunnista. Jos olet kuntakokeilun asiakas, voit tiedustella uraohjausta omasta kunnastasi. Terveyssyistä alaa vaihtava saa uraohjausta ensisijaisesti oman työeläkelaitoksen tai Kelan kautta.

Aiheesta muualla

Päivitetty: