Uraohjaus

Uraohjaus on TE-palveluiden ohjauspalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta, kun pohdit ammatinvalintaa ja työuran muutoksia. Palvelu on saatavilla TE-toimistoissa, kuntakokeiluissa ja valtakunnallisesta palvelusta puhelimitse tai videolla.

Mitä uraohjaus tarjoaa?

Ohjauksen lähtökohtina ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Aluksi psykologi haastattelee sinua. Sen jälkeen pohditaan erilaisia näkökulmia tilanteeseen. Psykologi ei tee ratkaisuja puolestasi tai esitä sinulle listaa sopivista ammateista. Hän auttaa sinua etsimään työelämän vaihtoehtoja. Tarvittaessa psykologin ohjaus sisältää välitehtäviä, joiden avulla voit jäsentää vahvuuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi, tavoitteitasi ja persoonallisuutesi piirteitä.

Uraohjaus on yksilöllistä, maksutonta ja luottamuksellista. Usein jo yksi ohjauskeskustelu auttaa eteenpäin. Tarvittaessa on mahdollista keskustella puhelimitse tai Teamsissä noin kolme kertaa. 

Valtakunnallinen uraohjaus

Ilman ajanvarausta

Jos haluat keskustella uraohjauksen psykologin kanssa ilman ajanvarausta, voit soittaa numeroon 0295 020 720. Palvelemme maanantaisin ja torstaisin klo 12–16. Yhden ohjauskerran kesto on 45 minuuttia. Palvelu on suomenkielinen.

Ajanvarauksella

Voit varata ajan  uraohjauksen puhelin- tai video-ohjaukseen sähköisestä kalenterista, josta löydät vapaana olevat ajat. Jos aikoja ei ole tarjolla, tarkista tilanne myöhemmin uudelleen. Tarkistathan myös video-ohjauksen tekniset vaatimukset ennen ajan varaamista.

Paikalliset palvelut

Voit saada uraohjausta myös TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. Jos vaihdat alaa terveyssyistä, saat uraohjausta ensisijaisesti oman työeläkelaitoksesi tai Kelan kautta.

Aiheesta muualla

Päivitetty: