Utbildning

Saknar du yrkesutbildning, vill du utveckla din yrkesskicklighet eller studera inom en helt ny bransch? På Jobbmarknaden hittar du information om olika studiealternativ och finansiering av studierna.

I den här sektionen hittar du information om hur du kan studera på olika sätt och i olika livssituationer. Du kan också läsa om kompetensutveckling eller studier utomlands. Du hittar också information om hur du tryggar din utkomst under studierna.

Om du är i början av din karriär eller funderar på vilken bransch eller vilket yrke som passar dig, bekanta dig också med vårt innehåll om Karriär och anställning. Du hittar information om studerandes utkomstskydd för arbetslösa under Utkomstskydd för arbetslösa. Om du är intresserad av att studera utomlands, bekanta dig med sektionen Internationalitet.

Vill du studera?

Om du är student eller vill söka utbildning kan du få råd om hur du organiserar ditt uppehälle och information om olika sätt att studera antingen heltidigt eller vid sidan av ett arbete. Läs mer:

Jag vill studera

Har din arbetslöshet fortsatt under lång tid?

Känns det svårt att få ett jobb eller har det varit länge sedan din senaste anställning? Ett brett utbud av hjälp finns tillgängligt. Du hittar information om de olika alternativen på Jobbmarknaden. Läs mer:

Min arbetslöshet har pågått länge

Vill du ha en förändering i din karriär?

Är du intresserad av ett nytt jobb, yrke eller studier? På Jobbmarknaden hittar du information om val av ämnesområde och yrke. Läs mer:

Jag vill ha en förändring i min karriär

Ansöker du om utkomstkydd för arbetslösa?

Syftet för utkomstskyddet för arbetslösa är att kompensera för de ekonomiska förluster som arbetslösheten orsakar dig. Det första du behöver göra är att registrera dig som arbetssökande i arbets- och näringstjänsternas Mina e-tjänster. Läs mer:

Jag ansöker om utkomstkydd för arbetslösa

Vet du inte ännu vilken bransch som är din eller vilket yrke du borde välja?

På Jobbmarknadens Yrkesinfo hittar du information om olika branscher och yrken.

Undersöka Yrkesinfo

Är du nyutexaminerad?

På sidan Min karriär är i början har vi samlat ihop viktig information som hjälper dig framåt efter att dina studier har slutat.

Läs mer

Uppdaterad: