Meddelanden om störningar och anvisningar om tillvägagångssätt vid störningar

Det kan förekomma tillfälliga störningar i chatten och webbtjänsterna för de riksomfattande rådgivningstjänsterna på grund av problem med datakommunikationsförbindelser.

Om du inte har kunnat sköta ditt ärende i webbtjänsten Mina e-tjänster på grund av en störning eller överbelastning av tjänsten orsakad av en störning, vänligen kontakta oss på nytt senare. Som ärendedatum ser vi den tidpunkt då du har försökt ringa vår rådgivningstjänst eller uträtta ärenden på nätet. Ärenden som inte har skötts på grund av en störning kan åtgärdas i efterhand.

Observera att du kan du lämna en kontaktbegäran i Mina e-tjänster om rådgivningstjänsterna är stängda. På motsvarande sätt kan du vid störningar i Mina e-tjänster kontakta rådgivningstjänsterna.

Om du har lämnat en begäran om att bli uppringd ringer vi dig så fort det är möjligt. Tyvärr kan vi inte garantera återuppringning samma dag vid störningssituationer.

Störningsmeddelanden

Jobbmarknaden underhålls från lördag 8.6.2024 kl. 7.00 till söndag 9.6.2024 kl. 16.00. Underhållsarbetet orsakar ett driftavbrott under vilket man inte kan logga in på Jobbmarknaden eller Mina e-tjänster. Vi beklagar de olägenheter som detta kan medföra.

Webbplatsen Jobbmarknaden uppdateras måndagen den 13.5.2024 klockan 17–19. Uppdateringsarbetet kommer att medföra ett driftavbrott, under vilket Jobbmarknaden inte är tillgänglig. Vi strävar efter att hålla driftavbrottet så kort som möjligt. Vi ber om ursäkt för de eventuella besvär som avbrottet kan medföra.

Webbtjänsten Mina e-tjänster har ett driftavbrott på lördagen den 2.3. mellan klockan 7.00 och 12.00. Under serviceavbrottet är Mina e-tjänster för person- och arbetsgivarkunder ur bruk. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

Under veckoslutet är det inte möjligt att logga in på E-tjänsterna eller Jobbmarknaden. Tjänsterna är åter tillgängliga på måndag morgon. Vi beklagar möjliga olägenheter.

Det kommer att utföras en serviceuppdatering av AN-tjänsternas datasystem. Driftavbrottet börjar på fredagen 15.12.2023 klockan 16 och tar slut på lördagen 16.12.2023 klockan 16. Under serviceavbrottet är Mina e-tjänster för person- och arbetsgivarkunder ur bruk. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

Det kommer att utföras en serviceuppdatering av AN-tjänsternas datasystem. Driftavbrottet börjar på lördagen 2.12.2023 klockan 7–14. Avbrottet orsakar att såväl Mina e-tjänster för person- som arbetsgivarkunder kommer att vara ur bruk. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

I webbtjänsterna Mina e-tjänster och Aktuell arbetskraftsutbildning har man upptäckt störningar. Problemet utreds med våra systemleverantörer. Vi ber om ursäkt för störningen.

Det kan förekomma driftavbrott i uträttandet av ärenden för ett företags och samfunds räkningtorsdagen den 23.11.2023 klockan 16.15–16.45 på grund av uppdateringsarbete. Vi ber om ursäkt för de eventuella olägenheter som kan uppstå på grund av driftavbrotten.

Det kommer att utföras en serviceuppdatering av AN-tjänsternas datasystem. Driftavbrottet börjar på fredagen 3.11.2023 klockan 16 och tar slut på måndagen 6.11.2023 klockan 7.30. Under serviceavbrottet är Mina e-tjänster för person- och arbetsgivarkunder ur bruk och personkundernas rådgivningstjänst och chatt stängs på fredagen redan klockan 15. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

Webbplatsen Jobbmarknaden uppdateras måndagen den 23.10.2023 klockan 16–18. Uppdateringsarbetet kommer att medföra ett driftavbrott, under vilket Jobbmarknaden inte är tillgänglig. Vi strävar efter att hålla driftavbrottet så kort som möjligt. Vi ber om ursäkt för de eventuella besvär som avbrottet kan medföra. Webbtjänsten Mina e-tjänster fungerar normalt.

På grund av säkerhetsskäl har vi varit tvungna att blockera vissa e-postmeddelanden som kommer till oss och som används för att sprida skadliga filer utan avsändarens vetskap. Det bästa sättet att leverera dokument och se till att de kommer fram är att använda Turvaviesti-tjänsten: https://turvaviesti.te-toimisto.fi/ eller https://turvaviesti.ely-keskus.fi

AN-tjänsternas telefontjänster och chattjänster är stängda på grund av personalutbildning från onsdagen den 27 september 2023 till fredagen den 29 september 2023. Arbets- och näringsbyråerna och kommunförsöken betjänar normalt och Mina E-tjänster är tillgänglig.

Nättjänsterna har drabbats av överbelastningsattacker som orsakar avbrott och saktar ner användningen av tjänsterna. Attackförebyggande insatser pågår och ansträngningar görs för att återställa tjänsten så snabbt som möjligt. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som orsakats av situationen.

Landsomfattande telefontjänster är stängda på grund av störningar i kunddatasystemet. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

Det kommer att utföras en serviceuppdatering av AN-tjänsternas datasystem. Driftavbrottet börjar på lördagen 9.9.2023 klockan 6–18. Avbrottet orsakar att såväl Mina e-tjänster för person- som arbetsgivarkunder kommer att vara ur bruk. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

Det kommer att utföras en serviceuppdatering av AN-tjänsternas datasystem. Driftavbrottet börjar på lördagen 12.8.2023 klockan 6–15. Avbrottet orsakar att såväl Mina e-tjänster för person- som arbetsgivarkunder kommer att vara ur bruk. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför.

Uppdaterad: